ΝΔ

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Εκλογές στις 25 Ιουνίου προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Αποτελέσματα εκλογές 2023: Τα «βαριά» ονόματα των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής

Την πρόθεση του να επισπεύσει τον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 25 Ιουνίου 2023, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νίκο Ανδρουλάκη.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για τη νίκη του. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεση του να γίνουν οι εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός του πρώτου κόμματος τις εκλογές, θα πάει αύριο (22.05.2023) στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λάβει την πρώτη διερευνητική εντολή, την οποία και θα επιστρέψει αμέσως.

Αυτό σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενδεχομένως να πάρει τη διερευνητική εντολή επίσης αύριο, ωστόσο δεν διαφαίνεται περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης ηττημένων.

Προαναγγέλλοντας πως θα επιστρέψει άμεσα τη διερευνητική εντολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς ότι «συνεπής στις δεσμεύσεις μου, από αύριο θα ακολουθήσω όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμά μας. Διατηρώντας όμως σταθερή την άποψή μου ότι τα μαθηματικά της απλής αναλογικής παραπέμπουν σε κομματικά παζάρια και τελικά καταλήγουν σε αδιέξοδα».