Επικαιρότητα ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα σε συρμό του Μετρό Θεσσαλονίκης – Δείτε τη βόλτα του

Κόκκινο πανί ο Κατρούγκαλος για τους ελεύθερους επαγγελματίες – «Δεν ξεχνάμε τι περάσαμε – Είναι αμετανόητος»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθισε στην πρώτη σειρά και έδειχνε να το απολαμβάνει. Το Μετρό Θεσσαλονίκης είναι σχεδόν έτοιμο να παραδοθεί στους κατοίκους της πόλης…

Τη δοκιμαστική διαδρομή του μετρό Θεσσαλονίκης ΝΣΣ – Αμαξοστάσιο πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στην πόλη για την προγραμματισμένη του ομιλία το απόγευμα στο Παλέ ντε Σπορ.

Ο πρωθυπουργός φθάνοντας στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας είπε «είναι μία ωραία μέρα για τη Θεσσαλονίκη». Ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόταν από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, και τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Νίκο Ταχιάο.

Μαζί τους στη δοκιμαστική διαδρομή ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η σημερινή εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Το Μετρό Θεσσαλονίκης το πολύπαθο αυτό έργο τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία και όσοι είχαν την ευκαιρία να με συνοδεύσουν σήμερα καθώς διανύσαμε όλη τη βασική πρώτη γραμμή διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση τήρησε τη δέσμευση της, να πραδώσει το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Είναι πραγματικά μια πολύ σημαντική μέρα για τη Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς καθώς ένα όνειρο πολλων δεκαετιών γίνεται πράξη. Να ευχαιριστήσω όσους δούλεψαν για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος για να περάσουμε από την απάτη των μουσαμάδων στην πραγατικότητα ενός έργου που ξεκινά την δοκιμαστική του λειτουργία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα σε συρμό του Μετρό Θεσσαλονίκης – Δείτε τη βόλτα του Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα σε συρμό του Μετρό Θεσσαλονίκης – Δείτε τη βόλτα του Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα σε συρμό του Μετρό Θεσσαλονίκης – Δείτε τη βόλτα του Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα σε συρμό του Μετρό Θεσσαλονίκης – Δείτε τη βόλτα του Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα σε συρμό του Μετρό Θεσσαλονίκης – Δείτε τη βόλτα του

«Η Θεσσαλονίκη αποκτά πια το δικό της μετρό και ήρθε η ώρα να μετονομαστεί η Αττικό Μετρό σε Ελληνικό μετρό για να σηματοδοτήσουμε με αυτό τον τρόπο ότι και η συμπρωτεύουσα αποκτά το μετρό που της αξίζει».

Νωρίτερα την ίδια βόλτα είχαν κάνει δημοσιογράφοι και τεχνικοί. Η διάρκεια της διαδρομής ήταν 17 λεπτά, με όριο ταχύτητας τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με τον μηχανικό του έργου, Νικόλαο Δένη, μια από τις καινοτομίες του Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι οι πόρτες ασφαλείας που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στη γραμμή και την ηλεκτροφόρο ράβδο. Οι πόρτες θα συντονίζονται με την άφιξη του τρένου επιτρέποντας την πρόσβαση των επιβατών μόνον την ώρα της επιβίβασης.

«Άλλη μια καινοτομία είναι το γεγονός ότι το τρένο στην Θεσσαλονίκη παίρνει ρεύμα από κάτω -ενω στην Αθήνα παίρνει από πάνω- μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας. Μάλιστα η ηλεκτροφόρος ράβδος που τροφοδοτεί το συρμό είναι μονωμένη με ειδικό πλαστικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: voria.gr