Επικαιρότητα ΝΔ

«Όχι άλλο κάρβουνο» απαντά η ΝΔ στα όσα είπε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Μητσοτάκη με Μέρκελ

Κλήρωση Τζόκερ: Δείτε τους τυχερούς αριθμούς

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψε, υπενθυμίζεται, τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, είχε δρομολογήσει μείωση στο 2,5%

«Όχι άλλο κάρβουνο» είναι το σχόλιο κύκλων της Ν.Δ. για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο και τη συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη πως «έχει πάθει επιλεκτική αμνησία» σε σχέση με τις δεσμεύσεις του.

Το συγκεκριμένο σχόλιο είναι η απάντηση στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει τον Πρωθυπουργό ότι «δεσμεύθηκε να υλοποιήσει ένα ακόμη σκληρότερο μνημόνιο», υπαναχωρεί σχετικά με «τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων» και τη διαπραγμάτευσή τους.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψε, υπενθυμίζεται, τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, είχε δρομολογήσει μείωση στο 2,5%.
Θυμίζουμε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σήμερα στο Βερολίνο συμπύκνωσε σε μία φράση όλο το κυβερνητικό του σχέδιο. Είπε ότι θέλει να προχωρήσει «πιο γρήγορα και πιο βαθιά από τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που είχαν επιβληθεί τις εποχές των μνημονίων».

Το Γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου σχολιάζει πως «την ώρα που η χώρα έχει αφήσει πίσω της την εποχή των μνημονίων, χάρη στις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε να υλοποιήσει ένα ακόμη σκληρότερο μνημόνιο».

«Η επίσκεψη στο Βερολίνο επιβεβαίωσε αυτό που διαφάνηκε ήδη από την επομένη των εκλογών. Η ΝΔ υποσχέθηκε πολλά τα οποία πολύ γρήγορα φαίνεται να ξεχνάει» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας πως ο πρωθυπουργός:

Δεν είπε κουβέντα για τα πρωτογενή πλεονάσματα και αρκέστηκε να παραπέμψει την πολυδιαφημισμένη υποτιθέμενη διαπραγμάτευση για μείωσή τους, που με τη σειρά της θα έφερνε φορολογικές μειώσεις, για μετά το 2021.

Δεν είπε κουβέντα για τη μείωση των πλεονασμάτων στο 2,5% που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις για τη χώρα.

Δεν είπε κουβέντα για τα συνωμοσιολογικά σενάρια περί ανταλλαγής της μη περικοπής των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία προεκλογικά κατηγορούσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τη γερμανική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους.

Δεν έθεσε με δική του πρωτοβουλία το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων. Αρκέστηκε να μιλήσει ασαφώς για «χρήσιμη διευθέτηση για τις σχέσεις των δύο λαών», αποσιωπώντας ότι η ρηματική διακοίνωση που επικαλέστηκε αποτέλεσε διπλωματική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.