Ελλάδα Επικαιρότητα

Νέα μέτρα: Από το Λιμενικό ο έλεγχος της επιβίβασης στα πλοία

Άγιος Νικόλαος: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και δείτε γιατί δεν μπορεί να επιστρέψει σπίτι του

Ήταν πολλές οι “φωνές” και οι μαρτυρίες, εδώ και αρκετές μέρες, πως οι έλεγχοι για την επιβίβαση εμβολιασμένων και μη επιβατών στα πλοία γίνονταν… μόνο για τα μάτια του κόσμου. Γι’ αυτό και αποφασίστηκε να αναλάβει δράση το Λιμενικό.

Πολλοί ήταν εκείνοι που πήγαιναν στα πλοία για να επιβιβαστούν και να ταξιδέψουν σε κάποιο νησί αλλά στον… έλεγχο, το μόνο που ρωτούσαν ήταν αν είχαν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή τεστ, αφού οι πολίτες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε rapid test 48 ωρών ή PCR test 72 ωρών. Κανείς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες δεν ζητούσε να δει και να ελέγξει τα πιστοποιητικά ή τα τεστ. Γι’ αυτό και στη μάχη μπαίνει το Λιμενικό.

Όπως ανακοινώθηκε: «Από αύριο Πέμπτη, τους ελέγχους για την επιβίβαση στα πλοία, αναλαμβάνουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Αυτό αποφασίσθηκε στην διάρκεια σημερινής σύσκεψης με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η απόφασή αυτή διασφαλίζει την πληρότητα στους ελέγχους  και κατά συνέπεια τη μέγιστη δυνατή προστασία  της υγείας των επιβατών, που αποτελεί σταθερή προτεραιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε τα εξής :

«Ζητώ τη συνεργασία όλων όσων πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοία. Παρακαλώ να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας, να ακολουθούν τις υποδείξεις των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος.

Επίσης, για την διευκόλυνσή τους, να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του πλοίου .

Με εμβολιασμό, τήρηση των μέτρων και υπευθυνότητα, μπορούμε να χαρούμε υγιείς το φετινό καλοκαίρι».