Ελλάδα

Νέα υπόθεση «ψευτογιατρού» – Πέθαναν ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Προσωπικός Γιατρός: Πάνω από 3 εκατ. εγγραφές σε έναν μήνα

Ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας έχασαν τη ζωή τους, επειδή εμπιστεύτηκαν έναν «ψευτογιατρό» και διέκοψαν τη θεραπεία τους, γιατί τους υποσχέθηκε μια άλλη με… βλαστοκύτταρα, σε μια νέα υπόθεση που σοκάρει.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο, μια νέα υπόθεση απάτης με «ψευτογιατρό» έρχεται στο φως, στην οποία θύματα είναι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. «Τουλάχιστον 5-6 άτομα έχουν πεθάνει γιατί εγκατέλειψαν μετά από προτροπή του εν λόγου γιατρού την θεραπεία τους και κατέληξαν πιθανόν πρόωρα».

Μετά από μια πολυετή έρευνα της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη, ανακαλύφθηκε η δραστηριότητα ενός φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα, ο οποίος προσέγγιζε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή που έπασχαν από άλλα νευρολογικά νοσήματα.

Τους υποσχόταν μια πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων, από την οποία θα θεραπεύονταν πλήρως. Μάλιστα, οι ασθενείς πλήρωναν μέχρι και 15 – 20 χιλιάδες ευρώ για κάθε ένεση, αναφέρθηκε στο LIVE NEWS, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο να υπήρχαν ασθενείς που πλήρωσαν μέχρι και 150 – 200 χιλιάδες ευρώ για την κάθε ένεση!

Θύματα αυτού του «ψευτογιατρού» εντοπίζονται σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα, στη Χίο, στην Κέρκυρα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ο ίδιος, επίσης, τους παρέπεμπε σε γιατρό στη Στουτγκάρδη, ο οποίος πιθανότατα ήταν σε συνεννόηση μαζί του και διαβεβαίωνε τα θύματα ότι όλα πάνε καλά με την… αγωγή.

Τελικά, περίπου 5 με 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και, όπως διαπίστωσαν οι Αρχές από την πολύμηνη έρευνά τους, τα φιαλίδια που υποτίθεται περιείχαν τα βλαστοκύτταρα, είχαν απλώς νερό.