Ελλάδα Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων – Θέμα χρόνου το lockdown στην Αττική

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων – Θέμα χρόνου το lockdown στην Αττική

Με αγωνία αναμένεται η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Οπως όλα δείχνουν σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων θα πιάσει… ταβάνι και ο λόγος δεν είναι άλλος από τα δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε κονσερβοποιία στην Πέλλα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμανε συναγερμός στη Σκύδρα του Νομού Πέλλας, καθώς βρέθηκαν 114 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε κονσερβοποιία.

Η εταιρία που απασχολεί 400 εργαζόμενους τίθεται σε αναστολή από σήμερα 2/10/2020 και μέχρι τις 11/10/2020. Η αναστολή λειτουργίας της εταιρείας στο Μαυροβούνι αποφασίστηκε εσπευσμένα με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ύστερα από τα αποτελέσματα σειράς τεστ που έγιναν στο προσωπικό της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των κρουσμάτων, αναμένεται να αυξηθεί. Στη Σκύδρα σπεύδει ο Γ.Γ. Πολιτικής προστασίας, Υποπτέραρχος Δ. Xατζηγεωργίου προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει:

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας Νομού Πέλλας, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Η αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες, από 2 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 έως 11 Οκτωβρίου και ώρα 12.00.

Περιμένουμε λοιπόν με αγωνία την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα.

Θέμα χρόνου το lockdown στην Αττική

Μετά τον Σεπτέμβριο, που ήταν ο χειρότερος μήνας για την Αττική, με περισσότερα από 4.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, νέο αρνητικό ρεκόρ καταγράφηκε την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου, καθώς από τα 411 νέα κρούσματα, τα 272 εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα.

Λιόσια, Μενίδι, Περιστέρι, Σεπόλια, Πλατεία Αμερικής, Κάτω Πατήσια, Κυψέλη, Πλατεία Βάθη, Πετράλωνα και Καλλιθέα είναι οι περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Οι ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους, καθώς τα κρούσματα είναι σταθερά υψηλά σε καθημερινή βάση, ενώ αύξηση σημειώνει καθημερινά ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Σημειώνεται, πως στην επιδημιολογική έκθεση της Τετάρτης (30/9) αναφέρονταν 79 διασωληνωμένοι ενώ σε αυτή της Πέμπτης (1/10) ο αριθμός εκτινάχθηκε σε 89. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους, ίσως και ο μεγαλύτερος, αριθμούς διασωληνωμένων που έχει καταγραφεί στο πεδίο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Τα νέα δεδομένα προκάλεσαν τον εκνευρισμό του Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος ανέφερε: «Η Αθήνα δεν πάει καλά, σε αντίθεση με τη Θεσσαλονίκη, η οποία πήρε το μάθημά της».