Ελλάδα

Νέο παραλήρημα Τραμπ! Απειλές σε Τουρκία, πυρά κατά Κούρδων και Ευρώπης

Όταν ο «σοσιαλισμός» του Ανδρέα Παπανδρέου έκανε διακοπές στην Ελούντα...

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μεσολάβησε για να συμμαχήσουν οι Κούρδοι με τον Άσαντ, αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί τον Ντόναλντ Τραμπ. Εκείνος το μόνο που θέλει είναι να μην εμπλακεί στην βόρεια Συρία.

Σε ένα νέο παραλήρημα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τα έβαλε με όλους και όλα, απείλησε ξανά την Τουρκία με κυρώσεις, τα έβαλε με τους Κούρδους, τους οποίους κατηγόρησε πως αφήνουν ελεύθερους τζιχαντιστές για να αναγκάσουν τις ΗΠΑ να εμπλακούν στην επιχείρηση στη βόρεια Συρία και φυσικά έστρεψε, ξανά, τα βέλη του στην Ευρώπη γιατί δεν δέχτηκε να δεχτεί πίσω τους Ευρωπαίους μαχητές του ISIS!

«Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε άλλον έναν πόλεμο ανάμεσα σε ανθρώπους που πολεμούν μεταξύ τους πάνω από 200 χρόνιαΗ Ευρώπη είχε την ευκαιρία να πάρει τους αιχμάλωτους του ISIS (σ.σ. που προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες), αλλά δεν ήθελαν να πληρώσουν το κόστος. «Αφήστε τις ΗΠΑ να πληρώσουν«, είπαν», ήταν το… πρώτο χτύπημα του Τραμπ.

Ακολούθησε κι ένα δεύτερο, αυτή τη φορά κατά Κούρδων και Τουρκίας. «Οι Κούρδοι μπορεί να απελευθερώνουν κάποιους (σ.σ. τζιχαντιστές) για να μας αναγκάσουν να εμπλακούμε. Εύκολα μπορούν να ξανασυλληφθούν από την Τουρκία ή ευρωπαϊκά κράτη απ’ όπου μπορεί να προήλθαν, αλλά θα πρέπει να κινηθούν άμεσα. Ισχυρές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας έρχονταιΑλήθεια ο κόσμος πιστεύει πως θα έπρεπε να πάμε σε πόλεμο με τη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, Τουρκία; Οι ατελείωτοι πόλεμοι θα τελειώσουν!» συνέχισε ο Τραμπ.

Και το τελευταίο του… χτύπημα ήταν μάλλον για το εσωτερικό. «Οι ίδιοι άνθρωποι που μας έμπλεξαν στο χάος της Μέσης Ανατολής, είναι εκείνοι που θέλουν περισσότερο να παραμείνουμε εκεί».