Ελλάδα

Νέος Ποινικός Κώδικας: Ισόβια σε μεθυσμένους οδηγούς

GNTM: Άφωνη η Καγιά με Ελευθερία και Κάτια – «Γιατί της κάνεις bullying; Γιατί την πειράζεις;»

Νέος Ποινικός Κώδικας: Αντιμέτωποι με αυστηρότερες ποινές θα βρεθούν όσοι οδηγοί υποπίπτουν σε παραπτώματα τόσο σε περιπτώσεις υπερβολικής ταχύτητας όσο και σε περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Νέος Ποινικός Κώδικας: Αυστηρότερες ποινές αναμένεται να φέρει από το νέο έτος ο νέος ποινικός κώδικας. Οι οδηγοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με συνέπειες που μπορούν να τους φέρουν μέχρι και στη φυλακή, καθώς πολλά από τα αδικήματά τους αποτελούν κακουργηματική πράξη. Οι ποινές θα μπορούν όπως αναφέρεται παρακάτω να επιβληθούν ακόμη και σε οδηγούς που δεν προκάλεσαν ατύχημα αλλά όντας υπό την επήρεια αλκοόλ έφεραν σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», το άρθρο 290Α του νέου Ποινικού Κώδικα προβλέπει τιμωρία για τους οδηγούς που μετέχουν σε αυτοσχέδιους αγώνες, που οδηγούν υπό την επήρεια μέθης ή ναρκωτικών ουσιών, που οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα και που οδηγούν όχημα τεχνικά ανασφαλές ή επικίνδυνα φορτωμένο.

Νέος Ποινικός Κώδικας: Ισόβια σε μεθυσμένους οδηγούςΣύμφωνα πάντα με την εκπομπή, έχει ήδη προστεθεί μία τροποποίηση στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα και η οποία θα προβλέπει τιμωρία και για όσους οδηγούν επικίνδυνα επειδή δε βρίσκονται στην κατάλληλη σωματική, ψυχική ή πνευματική κατάσταση.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι ποινές μπορεί να επιβληθούν ακόμα και χωρίς πρόκληση τροχαίου ατυχήματος. Ειδικότερα, ποινή φυλάκισης μέχρι τρία έτη προβλέπεται εάν προέκυψε κίνδυνος για πράγματα ενώ ενός έτους έως πέντε έτη φυλάκιση εάν προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο. Αν η πράξη προκάλεσε θάνατο, επιβάλλεται κάθειρξη 10-15 ετών ενώ για περισσότερους νεκρούς έως και ισόβια.