Ελλάδα Κορωνοΐός

Νίκος Θωμαΐδης για λύματα: Υψηλό το ιικό φορτίο στην Αττική – Πως θα μειωθούν τα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στα 4.206 τα νέα κρούσματα - Αύξηση και σε νεκρούς, ΜΕΘ

Σταθεροποιητικές τάσεις παρουσιάζει το ιικό φορτίο που εντοπίζεται στα λύματα της Αττικής, σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ωστόσο, ο ίδιος έσπευσε να σημειώσει πως τα επίπεδα παραμένουν υψηλά.

«Αυτή η εβδομάδα θα είναι όπως η προηγούμενη, δηλαδή όταν γίνονται πολλά τεστ, θα δούμε κάποια αυξημένα κρούσματα, τα οποία στην Αττική θα κυμαίνονται γύρω στα 1.600. Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος βρίσκεται στα 6.800 κρούσματα με μια τάση σταθεροποίησης τις τελευταίες ημέρες. Αυτή την εβδομάδα θα δούμε πώς λειτουργούν τα μέτρα. Αν δούμε ότι σταθεροποιούνται, σημαίνει ότι υπάρχει μια ανάσχεση στην περαιτέρω αύξηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Θωμαΐδης για τα λύματα της Αττικής.

Έσπευσε να σημειώσει πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε αυτή τη φάση φαίνεται να λειτουργούν, ενώ έχουν ενεργοποιήσει μέρος του πληθυσμού να κάνει το εμβόλιο: «Αν λειτουργήσουν τα μέτρα, πράγμα το οποίο θα φανεί αυτή την εβδομάδα και αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη, ιδιαίτερα αν επιταχυνθεί η τρίτη δόση, σε μια δύο εβδομάδες θα δούμε μια μείωση των κρουσμάτων της τάξεως του 20-25%. Αυτό είναι σημαντικό να επιτευχθεί ώστε να υπάρχει ένα τείχος ανάσχεσης στην πίεση στο σύστημα υγείας».