Ελλάδα

Ντόρα Μπακογιάννη κατά Σχοινά και Λινού: Ατυχείς οι δηλώσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca

Σέρρες: Στη φυλακή αρνητής της μάσκας – Το σκεπτικό πίσω από την πρωτοφανή απόφαση

Για τους προβληματισμούς που υπάρχουν γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (28/4) η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη. Μάλιστα, χαρακτήρισε «ατυχέστατες» τις δηλώσεις που έκαναν τις προηγούμενες μέρες ο Μαργαρίτης Σχοινάς και η Αθηνά Λινού.

«Θα σας πω ξεκάθαρα την άποψή μου. Είναι ατυχέσταστες αυτές οι δηλώσεις και χρησιμοποιώ πολύ ευγενική έκφραση. Το είπα και για τον κ. Σχοινά, ο οποίος έκανε τη δήλωση όχι για την ποιότητα του εμβολίου, αλλά γιατί η εταιρεία δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στις παραδόσεις. Και διάφοροι επιστήμονες που αφήνουν υπονοούμενα και λένε “ναι μεν, αλλά”, θα πρέπει να έχουν ένα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης. Δεν μπορεί όλοι οι ειδικοί να αποφαίνονται για κάτι και να βγαίνεις στις τηλεοράσεις και να δημιουργείς μια ανασφάλεια σε μια νέα κοπέλα. Είναι απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου», είπε σε έντονο ύφος η κ. Μπακογιάννη.

Και πρόσθεσε: «Λυπάμαι για αυτή την ανασφάλεια που έχει δημιουργηθεί όταν βλέπουμε τα εκατομμύρια των εμβολιασμένων και τα ελάχιστα περιστατικά με παρενέργειες. Είναι άδικο να δημιουργείς αυτή την αγωνία στον κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας τις προηγούμενες μέρες στον ρ/σ Alpha 989, εξέφρασε την άποψη πως το εμβόλιο της AstraZeneca δεν πρέπει να χορηγηθεί στους 30άρηδες. «Πρέπει να εμβολιαστούν οι 30άρηδες, αλλά το ΑstraΖeneca οι περισσότερες χώρες του κόσμου που το έχουν εγκρίνει είναι για μετά τα 55», είπε.

Με πληροφορίες από OPEN