Ελλάδα

Ο «Άλλος Άνθρωπος» κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος – Τι αναφέρει η διάταξη της Αρχής

Στο στόχαστρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες μπήκε η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» και ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέταξε τη δέσμευση όλων των λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων που σχετίζονται με την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Ειδικότερα η δέσμευση από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αφορά τα περιουσιακά στοιχεία του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου που είναι και ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», της συζύγου του και ενός εθελοντή της κουζίνας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται ο Πολυχρονόπουλος, η σύζυγός του και ο εθελοντής έχουν συγκροτήσει ομάδα με διαρκή εγκληματική δράση τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020 και έπεισαν μεγάλο αριθμό ατόμων να δωρίσουν ποσά, παριστάνοντας ψευδώς ότι αυτά θα διατεθούν αποκλειστικά για κοινωνικό μη κερδοσκοπικό σκοπό μέσω της ομάδας κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Το στοιχείο που σοκάρει είναι η διαδρομή των χρημάτων καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το μεγαλύτερο μέρος των ποσών αυτών το αποκόμισαν παρανόμως οι ίδιοι, κυρίως μέσω περαιτέρω μεταφοράς του σε λογαριασμούς που τηρούνται σε εταιρείες παροχής τυχερών παιχνιδιών αλλά και μέσω αναλήψεων μετρητών, διαπράττοντας με αυτόν τον τρόπο τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης ή ένταξης σε αυτή, καθώς και της απάτης.

Μάλιστα στη διάταξη της Αρχής αναφέρεται πως το εγκληματικό προϊόν που φέρεται να προέκυψε από την ως άνω εγκληματική δραστηριότητα εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον σε 600.000 ευρώ.

«Να έρθετε να με πάρετε» απαντά ο Πολυχρονόπουλος
Απάντηση από την Πάτρα όπου βρίσκεται με αφορμή το καρναβάλι, έδωσε ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

«Να σας το πω εγώ γιατί δεν είναι 600.000. Είναι πάνω από 1.500.000 τα τελευταία μόνο δυο – τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, βάλτε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν», δήλωσε μεταξύ άλλων στον ALPHA.

«Εγώ δεν παίζω ποτέ (σ.σ. τυχερά παιχνίδια). Έχω έναν φίλο όπου πήγαινα με το POS, έβαζα την κάρτα και έβγαζα χιλιάρικα. Δυο δυο κατοστάρικα, τρία τρία. Αυτά όλα ήταν για τον Άλλο Άνθρωπο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.
«Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα. Καλά κάνουν. Να το πιάσουν όμως καλά και έρθουν εδώ να με πάρουν άμα κάνω, πώς το είπαν, ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ναι, εδώ είμαι. Να ‘ρθετε να με πάρετε», κατέληξε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

ΠΗΓΗ newsit.gr