Ελλάδα ΝΔ

Ο Μητσοτάκης δεν έβρισκε γυναίκες για το υπουργικό συμβούλιο. Ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Σαμαράς

Ο Μητσοτάκης δεν έβρισκε γυναίκες για το υπουργικό συμβούλιο. Ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Σαμαράς

Μόλις πέντε γυναίκες συμπεριλαμβάνονται στο νέο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη (δηλαδή το 9,8% επί του συνόλου), γεγονός που έχει σχολιαστεί εκτενώς, κυρίως στα social media. Ο πρωθυπουργός κλήθηκε ν’ απαντήσει δημόσια για την επιλογή του αυτή σε συνέντευξή του στο BBC.

Η δημοσιογράφος, Zeinab Badawi,  ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τόσο μεγάλη δυσαναλογία αντρών και γυναικών που ανέλαβαν χαρτοφυλάκιο στο νέο υπουργικό συμβούλιο για να λάβει μια απάντηση που την ξάφνιασε και όχι ευχάριστα«Δυστυχώς δεν είχαμε τόσες γυναίκες που να ενδιαφέρονται για την πολιτική» ήταν η απόκριση του κύριου Μητσοτάκη, κάτι που συνάντησε την ένσταση της δημοσιογράφου.

Ο JoDi (JoDi Graphics) κατέγραψε σε ένα εξαιρετικό γράφημα τα ποσοστά συμμετοχής των γυναικών στις ελληνικές κυβερνήσεις(συμπεριλαμβανομένων και των ανασχηματισμών) από το 2003 μέχρι και σήμερα. Αυτό που προκύπτει είναι ότι και στις δύο προηγούμενες κυβερνήσεις με Νέα Δημοκρατία (Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς), υπήρχε και πάλι πολύ χαμηλό ποσοστό συμμετοχής.

Αντίθετα, το ποσοστό συμμετοχής γυναικών ήταν αρκετά υψηλό τόσο με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (Γιώργος Παπανδρέου), όσο και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ(Αλέξης Τσίπρας).

Δείτε το γράφημα: