Ελλάδα

Ο… τιμοκατάλογος της 19χρονης που πουλούσε γυμνές φωτογραφίες της 5χρονης αδερφής της στο dark web

Ο… τιμοκατάλογος της 19χρονης που πουλούσε γυμνές φωτογραφίες της 5χρονης αδερφής της στο dark web
  • Η 19χρονη είχε μετατρέψει το σπίτι της στη Χαλκιδική σε στούντιο για να γυρίζει παράνομο πορνογραφικό υλικό και να το πουλάει στο «σκοτεινό διαδίκτυο»
  • Είχε εξαναγκάσει τη μόλις 5 ετών αδελφή της και δύο 16χρονες φίλες της να ποζάρουν γυμνές, ενώ είχε και ειδικό τιμοκατάλογο

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στο dark web, που είδε το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη (19/6).

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη μίας 19χρονης, στο πλαίσιο παγκόσμιας επιχείρησης της Europol για τον εντοπισμό ατόμων που έχουν πέσει θύματα κυκλωμάτων παιδικής πορνογραφίας.

Η έφηβη που συνελήφθη είχε μετατρέψει το σπίτι της στη Χαλκιδική σε στούντιο για να γυρίζει παράνομο πορνογραφικό υλικό και να το πουλάει στο «σκοτεινό διαδίκτυο». Μάλιστα, είχε εξαναγκάσει τη μόλις 5 ετών αδελφή της και δύο 16χρονες φίλες της να ποζάρουν γυμνές, ενώ είχε και ειδικό τιμοκατάλογο. Έπαιρνε 10 και 20 ευρώ για κάθε γυμνή φωτογραφία και 30 ευρώ για κάθε βίντεο.

Η 19χρονη από τη Βουλγαρία είχε και συνεργάτη από το εξωτερικό, ο οποίος διοχέτευε το πορνογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με το Open TV, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε στα ίχνη της μετά από σήμα της Europol, στο πλαίσιο παγκόσμιας έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε συνολικά πέντε σπίτια, ανάμεσά τους και σε εκείνο της 19χρονης στη Χαλκιδική.

Εκτός από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι αρχές εντόπισαν μικροποσότητα χασίς, ένα πιστόλι, μια γεμιστήρα, 28 φυσίγγια και ένα στιλέτο. Μαζί με τη 19χρονη συνελήφθη και ο 25χρονος σύντροφός της, στο σπίτι του οποίου ζούσε τον τελευταίο χρόνο η νεαρή γυναίκα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που θύτης και θύμα είναι από την ίδια οικογένεια και πρώτη φορά που καταγράφεται παραγωγός πορνογραφικού υλικού σε τόσο μικρή ηλικία.

Η έφηβη επέστρεψε στο χωριό της, στη Χαλκιδική. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού από έναν άνθρωπο από τη Βουλγαρία, που την απειλούσε πως θα κάνει κακό στην ίδια και στην οικογένειά της, εάν δεν έστελνε γυμνές φωτογραφίες της ίδιας και των φίλων της.

Οι 16χρονες συμμετείχαν εν γνώσει τους, γνωρίζοντας αυτήν την κατάσταση και θέλοντας να τη βοηθήσουν, όπως η ίδια ισχυρίστηκε.

Επίσης, υποστήριξε ότι ουδέποτε χρηματίστηκε για να δώσει το υλικό. Η 19χρονη αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.