Ελλάδα

Ογκολογικό Κέντρο Παίδων «Μ. Βαρδινογιάννη»: Μετατίθεται σε πέντε μήνες η έναρξη λειτουργίας

Μετατίθεται για τον Ιανουάριο η έναρξη λειτουργίας του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη “Ελπίδα”, καθώς σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας απαιτείται επιπλέον χρόνος.

Ειδικότερα, η έναρξη λειτουργίας του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη “Ελπίδα” μετατίθεται για πέντε μήνες και συγκεκριμένα για τις 31 Ιανουαρίου του 2024.

Ως αρχική ημερομηνία είχε οριστεί από το Υπουργείο Υγείας η 1η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια και φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, απαιτείται επιπλέον χρόνος.

Η απόφαση αναφέρει το εξής:

«Μεταθέτουμε την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ”» της παρ. 3 του άρθρου 17 του Ν. 5034/2023 (Α΄69) και ορίζουμε ως νέο χρονικό σημείο έναρξης λειτουργίας του εν λόγω νομικού προσώπου την 31η Ιανουαρίου 2024, καθώς κρίνεται ότι απαιτείται επιπλέον χρόνος».

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου που ήρθε προς ψήφιση στη Βουλή, το Ογκολογικό Κέντρο θα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του στο σύνολο των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων πολιτών. Στο Κέντρο ειδικότερα μεταφέρονται το τμήμα παιδιατρικής αιματολογίας – ογκολογίας και η μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» και το ογκολογικό τμήμα από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού».

Το Κέντρο θα λειτουργεί στο κτίριο που στεγάζει σήμερα την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». Θα διασυνδέεται λειτουργικά με τα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού».

Της Γιάννας Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

ΠΗΓΗ newsit.gr