Οικονομία

Πρόγραμμα «Σπίτι Μου 2»: Έρχονται 20.000 φθηνά στεγαστικά δάνεια για άτομα από 29 έως 50 ετών

Την επιδότηση έως και 20.000 στεγαστικών δανείων για άτομα από 29 έως 50 ετών μέσω από το πρόγραμμα “Σπίτι Μου 2” προανήγγειλε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην εφημερίδα “Manifesto”.

Η κα Ζαχαράκη ανέφερε χαρακτηριστικά πως “φιλοδοξούμε, και είμαι σίγουρη, πως η διαπραγμάτευση του Πρωθυπουργού με την Κομισιόν για την εξασφάλιση του αναγκαίου κονδυλίου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα μας επιτρέψει να καλύψουμε ίσως και διπλάσιο αριθμό δικαιούχων από το « Σπίτι μου 1». Δηλαδή να φτάσουμε στις 20.000, φτηνά δάνεια για ανθρώπους από 29 έως 50 ετών”.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας συμπλήρωσε πως το πρόγραμμα θα αφορά “νέους και ζευγάρια που κάνουν ένα νέο ξεκίνημα αλλά και ανθρώπους που έχουν ήδη οικογένειες με παιδιά. Βεβαίως ο τελικός αριθμός θα καθοριστεί όπως αντιλαμβάνεστε από το συνολικό προϋπολογισμό του προγράμματος. Έχει όμως αξία να αναφέρουμε ότι ήδη και μετά από αρκετά χρόνια απουσίας στεγαστικής πολιτικής, η κυβέρνηση της Ν.Δ , αναγνωρίζοντας ότι η εξασφάλιση ποιοτικής και προσιτής στέγης είναι δικαίωμα που πρέπει να υπερασπιστούμε, υλοποιεί ένα μεγάλο στεγαστικό πρόγραμμα ύψους 2,3 δις ευρώ το οποίο καλύπτει μια σειρά ωφελούμενων με έμφαση στις διάφορες ευάλωτες ομάδες”.

ΠΗΓΗ newsit.gr