Ελλάδα

Ωραιόκαστρο: Η συγκλονιστική επιχείρηση διάσωσης βρέφους από την Άμεση Δράση

Ωραιόκαστρο: Η συγκλονιστική επιχείρηση διάσωσης βρέφους από την Άμεση Δράση

Ένα βρέφος επτά μηνών παρουσίασε αιμορραγία στο στόμα και τη μύτη, με τους γονείς να ζητούν βοήθεια από γιατρό που διέμενε σε κοντινό σπίτι
Την καταλυτική συνεισφορά των ανδρών της Άμεσης Δράσης στη διάσωση ενός βρέφους επτά μηνών περιγράφει σε ευχαριστήρια επιστολή του κάτοικος του Ωραιοκάστρου.

Τι συνέβη
Το απόγευμα της Παρασκευής 29 Απριλίου, παρ’ ολίγον να εκτυλιχθεί τραγωδία. Ένα βρέφος επτά μηνών παρουσίασε αιμορραγία στο στόμα και τη μύτη, με τους γονείς να ζητούν βοήθεια από γιατρό που διέμενε σε κοντινό σπίτι.

Ο γιατρός μαζί με τους γονείς που κρατούσαν στα χέρια τους το βρέφος, ξεκίνησαν αμέσως με ιδιωτικό αυτοκίνητο για το πλησιέστερο εφημερεύων νοσοκομείο, ενώ παράλληλα κάλεσαν την Άμεση Δράση. Σε διάστημα ελάχιστων λεπτών οργανώθηκε μια ταχύτατη επιχείρηση, η οποία βοήθησε έτσι ώστε να παρακαμφθούν όλες οι δυσκολίες που θα μπορούσε να συναντήσει το όχημα καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο.

Αντιλαμβάνεται κανείς την κρισιμότητα της παρέμβασης των ανδρών της Άμεσης Δράσης καθώς το μποτιλιάρισμα Παρασκευή απόγευμα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης είναι τεράστιο. Παρόλα αυτά, όμως, με την καταλυτική τους συνεισφορά οι αστυνομικοί βοήθησαν έτσι ώστε το βρέφος να φτάσει έγκαιρα και με ασφάλεια στο Ιπποκράτειο, όπου παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα στο επτά μηνών μωρό το οποίο κατάφερε να σωθεί.

«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου την Ελληνική Αστυνομία και ειδικά τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ 201 και 202», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ευχαριστήρια επιστολή του ο γιατρός. Είναι ενδεικτικό του πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση, αλλά και πόσο κρίσιμη η συνεισφορά των αστυνομικών, ότι ο γιατρός είχε δώσει τίτλο στην επιστολή του τη φράση «Δόξα τω Θεώ φτάσαμε»»!

Ωραιόκαστρο: Η συγκλονιστική επιχείρηση διάσωσης βρέφους από την Άμεση Δράση

ΠΗΓΗ in.gr