Ελλάδα

«Όσοι έχουν πλαστά πιστοποιητικά είναι κινούμενες βόμβες, σαν ζωσμένοι Ταλιμπάν ανάμεσά μας»

Πλήρως εμβολιασμένοι και ευεργετήματα – Ποια ισχύουν σήμερα

Την αντίδραση του ιατρικού κόσμου έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης που εκδίδουν ακόμα και γιατροί παραβιάζοντας το νόμο και τον όρκο τους.

Για τον λόγο αυτό η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου δήλωσε στο newsit.gr ότι «Σήμερα ο ιατρικός σύλλογος κατέθεσε αίτημα στον Εισαγγελέα για παρέμβαση σε κάθε δημόσια εκδήλωση αντιεπιστημονικής άποψης και διασπορά ψευδών ειδήσεων από όπου και να προέρχεται».

Ταλιμπάν ζωσμένοι με εκρηκτικά

Αποκαλυπτικός ήταν ο Ανδρέας Μαζαράκης, Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας.

«Εδώ στην Αχαΐα και στα δύο μεγάλα νοσοκομεία όπως είναι ο Άγιος Ανδρέας και το Ρίο το σύστημα της υποχρεωτικότητας δουλεύει. Τα ποσοστά ανεμβολίαστων έχουν πέσει κάτω από το 10% και δουλεύει το σύστημα ρολόι», είπε.

«Αυτό που έχω καταγγείλει είναι ότι πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε συνεχώς για τα δικαιώματα των ανεμβολίαστων και να αρχίσουμε να μιλάμε για τα δικαιώματα των εμβολιασμένων. Οι άνθρωποι που ανήκουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα έχουν αποθρασυνθεί, έχουν οργανωθεί και έχουν γίνει και επικίνδυνοι τώρα που βλέπουν ότι χάνουν το παιχνίδι. Να εξαιρέσουμε βέβαια κάποιους ανθρώπους οι οποίοι φοβούνται γιατί υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι φοβούνται και δεν είναι αντιεμβολιαστές. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν βοήθεια και συμπαράσταση και το θέμα λύνεται με ενότητα. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι που σκέφτονται και οργανώνονται μέσω του διαδικτύου και οδηγούνται σε ανήθικες και ίσως παράνομες πράξεις. Για παράδειγμα έχουν εισχωρήσει μέσα στα εμβολιαστικά κέντρα και έχουν προσπαθήσει και έχουν πετύχει να σπάσουν την εμβολιαστική αλυσίδα, παράδειγμα είναι ο Παλαμάς», τόνισε.

Και συνέχισε: «Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένα αλλά έχω αποχρώσες ενδείξεις ότι δυστυχώς αν αυτό ψαχτεί σε βάθος θα έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα του Παλαμά γιατί τον τελευταίο καιρό είχε χαλαρώσει πάρα πολύ το σύστημα γιατί δεν πήγαιναν να εμβολιαστούν. Έχω ακούσει για καταγγελίες στην Κρήτη και σε γειτονικό νομό που δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι συγκεκριμένο αλλά γενικά και αυτό είναι σίγουρο που σας λέω ότι έχουν πιάσει κάποιον υγειονομικό, οι οποίοι έχουν τον τρόπο να πλησιάσουν στα εμβόλια, και έχουν πάρει δείγμα από την μύτη ασθενούς που ήταν θετικό και το έχουν παρουσιάσει ότι ήταν μιας γιατρού, με σκοπό να παρουσιαστεί θετικό και να παρουσιάσουν φυσική ανοσία για να έχουν περιθώριο 7 μηνών για το εμβόλιο».

Ο κ. Μαζαράκης ξεσπώντας γι’ αυτούς που παρανομούν λέει: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και κυκλοφορούν ανάμεσά μας σαν να είναι εμβολιασμένοι ενώ δεν είναι. Είναι κινούμενες βόμβες, σαν ζωσμένοι Ταλιμπάν ανάμεσά μας. Είναι αισχρό ανήθικο και ποινικό. Τώρα παρατηρείται το εξής. Είναι εύκολο. Μπορεί να πάρεις ένα rapid test ή ένα pcr από έναν ιδιώτη και να μπεις μέσα στο σύστημα του ΕΟΔΥ και να δηλωθείς εμβολιασμένος, ότι έχεις νοσήσει, έχεις φυσική ανοσία και να έχει όλα τα προνόμια του εμβολιασμένου. Είναι διάφοροι που πλησιάζουν τους γιατρούς έναντι αμοιβής. Μου το έχουν καταγγείλει συνάδελφοί μου μικροβιολόγοι που έχουν πιστοποιημένα εργαστήρια στην πόλη της Πάτρας και στις γειτονικές πόλεις στο Αίγιο και αλλού, και ζητάνε πιστοποιητικά, αυτοί μου λένε ότι δεν ενδίδουν αλλά εγώ θεωρώ ότι κάποιοι θα ενδώσουν έναντι αμοιβής είτε συναισθηματικά. Τώρα που έχει σφίξει ο κλοιός πάνε κάποιοι και κλαίνε και λένε εγώ θα χάσω την δουλειά μου και θα μείνουν τα παιδιά μου νηστικά. Αυτά είναι άκρως επικίνδυνα. Έχει χοντρύνει το παιχνίδι. Αυτοί πλέον προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσα από το διαδίκτυο και διακριτικά και ξεδιάντροπα να εκβιάζουν γιατρούς και άλλους και καθοδηγούν και άλλους και φτάνουμε σε σημείο κόσμος να μην θέλει να διασωληνωθεί. Αυτό είναι αυτοκτονία. Πρέπει να ενωθούμε όλοι να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο».

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου