Επικαιρότητα Παιδεία

Έκτακτη επιχορήγηση στα Πανεπιστήμια λόγω κορωνοϊού!

"Καμπάνα" σε 30χρονο που ξυλοφόρτωσε αστυνομικό της ΟΠΚΕ

Τι ποσά λαμβάνουν τα Ιδρύματα της Κρήτης.

Έκτακτη επιχορήγηση Πανεπιστημίων, της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε & των Ανώτατων
Εκκλησιαστικών Ακαδημιών για τη διενέργεια τακτικών ελέγχων, τήρησης των μέτρων προστασίας και πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 ενέκρινε το Υπουργείο Παιδείας.
Μόλις χθες, δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα λειτουργήσουν τα Ιδρύματα τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.
Την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου ανοίγουν τις πύλες τους το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Στο Ηράκλειο, τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και των δύο Ιδρυμάτων θα μπορούν να απευθύνονται στο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στην Ιατρική σχολή, στον Εσταυρωμένο.
Ενώ όλοι περιμένουν με αγωνία και ενθουσιασμό την επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια, δεν λείπουν οι φόβοι και οι προβληματισμοί, λόγω πανδημίας.
Όπως έγραψε το Cretalive, οι πρόεδροι των Τμημάτων Βιολογίας, και της Κρήτης, ζητούν να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους φοιτητές, τα μέλη ΔΕΠ και το προσωπικό των Ιδρυμάτων.
Θέματα, όπως το πώς θα γίνεται ο έλεγχος των απαραίτητων δικαιολογητικών, μένουν να διευθετηθούν στην πράξη, αφού κανείς δεν θέλει να αναλάβει αυτό τον άχαρο αλλά ουσιαστικό για τη λειτουργία των Ιδρυμάτων ρόλο.

Επιπλέον κονδύλια

Στην απόφαση του Υπουργείου αναφέρονται τα εξής:
Καθορίζουμε την έκτακτη επιχορήγηση προς τα Πανεπιστήμια της χώρας για τη διενέργεια τακτικών ελέγχων, τήρησης των μέτρων προστασίας και πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στη βάση των ακολούθων αντικειμενικών κριτηρίων (αριθμός φοιτητών, αριθμός τμημάτων, γεωγραφική διασπορά των Ιδρυμάτων) στο ποσό των 2.619.880,68 € των Ε.Φ. 1019- 208- 0000000 «Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης» & 1019-202-0000000 «Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων» , του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.) οικονομικού έτους 2021 και το κατανέμουμε ως εξής:

κονδύλια Πανεπιστήμια

Η καταβολή της επιχορήγησης θα γίνει εντός των ορίων διάθεσης της πίστωσης όπως αυτά προσδιορίζονται από σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών.