Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια Παιδεία

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Ακροδεξιοί «φυγαδεύονται» με «οδηγίες» από την διεύθυνση του σχολείου – Αποκαλυπτικό βίντεο

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Ακροδεξιοί «φυγαδεύονται» με «οδηγίες» από την διεύθυνση του σχολείου – Αποκαλυπτικό βίντεο

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) της Σταυρούπολης, στην Θεσσαλονίκη, έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας κι έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις.

Στο βίντεο είναι εμφανές ότι ακροδεξιά στοιχεία, ντυμένα στα μαύρα, αλωνίζουν χωρίς να συναντούν το παραμικρό εμπόδιο εντός του σχολικού συγκροτήματος.

Εν τω μεταξύ, η διεύθυνση του σχολείου… παλεύει να φυγαδεύσει έξω από το ΕΠΑΛ μία ακροδεξιά ομάδα, της οποίας τα άτομα έχουν τα πρόσωπά τους καλυμμένα.

Όταν γίνονται αντιληπτοί από τους διαδηλωτές, οι ακροδεξιοί κατευθύνονται ξανά προς το εσωτερικό του σχολείου και τότε η διεύθυνση τους υποδεικνύει μία άλλη οδό διαφυγής, από την πίσω μεριά, λέγοντάς τους πως «έχει ένα κενό στα κάγκελα»!

Το οπτικοακουστικό υλικό δημοσίευσε η ιστοσελίδα «thesstoday.gr».

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Νέος γύρος επεισοδίων στη Σταυρούπολη – Ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ και αντιεξουσιαστές

Νωρίτερα, νέα επεισόδια σημειώθηκαν στη Σταυρούπολη, την ώρα που σε εξέλιξη βρισκόταν συγκέντρωση αντιεξουσιαστών, μελών της ΚΝΕ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην πλατεία Τερψιθέας.

Ομάδα ακροδεξιών κινήθηκε μαζικά προς την πλατεία Τερψιθέας και επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους, ενώ ακολούθησε συμπλοκή. Από κοινού αντιεξουσιαστές και μέλη της ΚΝΕ απέκρουσαν την επίθεση και επενέβη άμεσα ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία καταδίωξε τους ακροδεξιούς κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με το thestival.gr, σε 19 προσαγωγές ατόμων που προέρχονται από τον ακροδεξιό χώρο προχώρησαν δυνάμεις της Αστυνομίας μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.