Παιδεία Υγεία

Με απουσίες, λόγω κορωνοϊού και γρίπης, η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα θρανία

Η εικόνα στα σχολεία του Ηρακλείου- Τι αναφέρει στο Cretalive ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας «Δ. Θεοτοκόπουλος», κ. Γιώργος Μακράκης.

Με άδεια θρανία αλλά και έδρες, έγινε το πρωί της Δευτέρας η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία και του Ηρακλείου.

Κορωνοϊός και γρίπη κράτησαν στο σπίτι πολλά μέλη της σχολικής κοινότητας, όπως ήταν αναμενόμενο. Υπάρχουν, ακόμα, εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές αλλά και μόνιμοι, που δεν έχουν επιστρέψει καν στην Κρήτη καθώς βρέθηκαν στον τόπο καταγωγής τους την περίοδο των γιορτών.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», κ. Γιώργος Μακράκης, αναφέρει στο Cretalive ότι αρκετοί είναι οι εκπαιδευτικοί που αυτή την περίοδο νοσούν, με αποτέλεσμα να απουσιάζουν από τα σχολεία.

Η κάθε σχολική μονάδα προσπαθεί να διαχειριστεί αυτές τις απουσίες όσο καλύτερα γίνεται. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που υπήρξαν κενά στα σχολεία. Τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, ακόμα, είχαμε έξαρση ιώσεων στα σχολεία, με αποτέλεσμα να λείπουν ακόμα και έξι δάσκαλοι από μία σχολική μονάδα!

 

Αυτές οι περιπτώσεις ήταν μεμονωμένες, ενώ τώρα αναμένεται το πρόβλημα να γενικευτεί. Όσον αφορά στις οδηγίες που έχουν δοθεί, ο κ. Μακράκης αναφέρει πως η αποφυγή των συναθροίσεων δεν είναι εφικτή στα σχολεία.

 

Οι γονείς, όπως λέει, θα ήταν καλό να κρατούν σπίτι τα παιδιά τους όταν εκείνα διαμαρτύρονται πως δεν αισθάνονται καλά, ακόμα και αν τα τεστ βγαίνουν αρνητικά. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν από το Υπουργείο να παρέχονται δωρεάν τεστ σε δασκάλους και γονείς, δύο την εβδομάδα, προκειμένου να γίνεται τακτικός έλεγχος.