Παιδεία

Το μπάχαλο της τηλεκπαίδευσης συνεχίζεται

Το μπάχαλο της τηλεκπαίδευσης συνεχίζεται

Άλλοι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία, άλλοι ανοίγουν τους μαθητές και άλλοι… τίποτα!

Ένα διαρκές αλαλούμ επικρατεί στα σχολεία της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου αναφορικά με την τηλεκπαίδευση. Από την περασμένη Δευτέρα, οπότε και ο σεισμός έβαλε λουκέτο στις σχολικές μονάδες όλης της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, ξεκίνησε ένας “πόλεμος” μεταξύ εκπαιδευτικών, γονέων αλλά και διευθύνσεων εκπαίδευσης.

Μήλον της Έριδος, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τις προηγούμενες ημέρες, υπήρχαν σχολεία που έκαναν διαδικτυακό μάθημα όπως στη Χερσόνησο που κάνουν ήδη, αποτέλεσαν, όμως, τη μειοψηφία. Η λογική της “αποχής” είναι ότι από τη μια πλευρά οι σεισμικές δονήσεις ήταν συνεχείς, οπότε είναι επικίνδυνο να μένουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί στο σπίτι. Φυσικά, δεν μιλάμε για τις πληγείσες περιοχές, εκεί όπου η τηλεκπαίδευση μοιάζει με κακόγουστο αστείο.

Από την άλλη, οι τσάντες τω παιδιών έμειναν στα σχολεία, θεωρήθηκε πως η τηλεκπαίδευση θα γινόταν με πρόχειρο τρόπο και θα ήταν άτοπη. Πλέον, περνάμε στην δεύτερη βδομάδα με κλειστά σχολεία, όχι παντού αλλά οι περισσότεροι μαθητές του Ηρακλείου θα μείνουν και πάλι στο σπίτι τους.

Υπήρχαν ελάχιστες περιπτώσεις σχολείων που μόλις έγινε γνωστό ότι το λουκέτο συνεχίζεται στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ηρακλείου, ενημέρωσαν τους μαθητές τους ότι οι υπολογιστές θα ανοίξουν! Γονείς αναρωτιούνται γιατί υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και όταν μιλάμε για ευαισθησία μήπως τελικά είναι αλά καρτ;