Ελλάδα

Πανελλήνιες 2024: Γνωρίστε την υποψήφια στη Θεσσαλονίκη που δίνει εξετάσεις στα 66 της χρόνια

Οι φετινές Πανελλήνιες την βρίσκουν να δίνει εξετάσεις και να έχει τις ίδιες αγωνίες, με παιδιά μικρότερα ηλικιακά από εκείνη κατά 4 και πλέον δεκαετίες. Η 66χρονη υποψήφια μιλάει από τη Θεσσαλονίκη για τις σκέψεις της.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις έχουν ξεκινήσει και το πρωί της Παρασκευής έγινε η πρεμιέρα για τα Γενικά Λύκεια με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Στη Θεσσαλονίκη, μία γυναίκα 66 χρονών, αποφάσισε να καθίσει και πάλι στα έδρανα και να δώσει πανελλήνιες με στόχο να περάσει σε μία σχολή και να κάνει το ταξίδι στη γνώση που ονειρευόταν.

Όπως είπε η γυναίκα στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, είχε αναγκαστεί στο παρελθόν να διακόψει το σχολείο και τώρα με τη στήριξη των παιδιών, των εγγονιών και της οικογένειάς της, πήρε την μεγάλη απόφαση να συνεχίσει το όνειρό της.

Μάλιστα, η εγγονή της δίνει και εκείνη εξετάσεις, όχι πανελλήνιες, αλλά προαγωγικές και όπως είπε η γυναίκα, με την ώθηση της συζύγου του αδερφού της, πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στα θρανία.

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 08:30 και οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν προσέλθει στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης είναι τρεις ώρες. Από την Τρίτη 4 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 12 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε μαθήματα Προσανατολισμού.

Υπενθυμίζεται, ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ άρχισαν την Πέμπτη (30.05.2024), με την εξέταση του μαθήματος των Νέων Ελληνικών. Θα ακολουθήσει η εξέταση των Μαθηματικών (άλγεβρα) το ερχόμενο Σάββατο 1 Ιουνίου 2024. Θα μεσολαβήσει κενό εξετάσεων λόγω της διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών Εκλογών στις 9 Ιουνίου.
ΠΗΓΗ newsit.gr