Ελλάδα

Παντελής Παντελίδης: Οι αποζημιώσεις που διεκδικούν Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου – Την Πέμπτη η δίκη

Παντελής Παντελίδης: Οι αποζημιώσεις που διεκδικούν Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου - Την Πέμπτη η δίκη

Έξι χρόνια μετά το τροχαίο δυστύχημα της 18ης Φεβρουαρίου του 2016, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης, αρχίζει την ερχόμενη Πέμπτη (20.01.2022) η δίκη, με τις συνεπιβάτιδες του γνωστού τραγουδιστή, Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου, να διεκδικούν αποζημιώσεις.
«Πέρασαν έξι μαρτυρικά χρόνια και αυτό το ατύχημα με ακολουθεί παντού στη ζωή μου. Σωματικά και ψυχολογικά δεν έχω επανέλθει. Πήγα και γύρισα… Τα σημάδια στην ψυχή μου και στο κορμί μου με συνοδεύουν. Τι κι αν προσπαθώ να πείσω πρωτίστως τον εαυτό μου και τους άλλους πως είμαι καλά, φτάνοντας στα όρια της υπερβολής αρκετές φορές. Μάταια ξαναγυρίζω πάντα εκεί που είμαι, στις εκτεταμένες πληγές της ψυχής και του σώματός μου. Δεν έχω περάσει και λίγα. Ζητώ να αποζημιωθώ, ασκώντας το δικαίωμά μου όπως κάθε θύμα τροχαίου. Εύχομαι να δικαιωθώ», δηλώνει η Μίνα Αρναούτη στην εφημερίδα “Real News”.

Με την αγωγή της προς την εταιρεία που ασφάλιζε το αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης, η Μίνα Αρναούτη ζητά 1.164.137 ευρώ ως ηθική και οικονομική αποζημίωση. Όπως εξηγεί λεπτομερώς στην αγωγή, αξιώνει 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ για οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια, αν δεν είχε τραυματιστεί, 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα.
Η αγωγή της Φρόσως Κυριάκου
Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, την Πέμπτη θα εκδικαστεί και η αγωγή της Φρόσως Κυριακού, που επίσης επέβαινε στο αυτοκίνητο. Αξιώνει το ποσό των 94.630 ευρώ από τα οποία τα 80.000 αφορούν την ηθική βλάβη και το υπόλοιπο ποσό είναι για νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα. «Ακόμη και σήμερα και ενώ τα αληθή περιστατικά έχουν επιβεβαιωθεί και από την Εισαγγελική Αρχή, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν το αντίθετο και εγώ φέρω το στίγμα του δολοφόνου» υποστηρίζει στην αγωγή της.

Η οικογένεια Παντελίδη
Από την πλευρά της, η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη επιμένει μέχρι σήμερα ότι δεν οδηγούσε το μοιραίο τζιπ ο τραγουδιστής, αλλά η Φρόσω Κυριακού. Μάλιστα, κατέθεσε αγωγή κατά της κοπέλας, ζητώντας 600.000 ευρώ, και κατά της ασφαλιστικής, οι οποίες θα εκδικαστούν την προσεχή Πέμπτη.

Δύο αγωγές έχει καταθέσει και η ασφαλιστική εταιρεία κατά της οικογένειας Παντελίδη, ζητώντας της το ποσό που ενδεχομένως θα κληθεί να καταβάλει στις δύο συνεπιβάτιδες, λόγω υπαιτιότητας του οδηγού.

ΠΗΓΗ newsit.gr