Ελλάδα

Πάρος: Στους κορυφαίους προορισμούς για το 2024 σύμφωνα με έκθεση της Εxpedia

Πάρος: Στους κορυφαίους προορισμούς για το 2024 σύμφωνα με έκθεση της Εxpedia

Η Πάρος ετοιμάζει από τώρα τα πλάνα της για την επόμενη τουριστική σεζόν. Ο τουρισμός ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη δεξαμενή εσόδων στο νησί των Κυκλάδων…

H Πάρος αναδεικνύεται στη «λίστα με τους τρεις προορισμούς της Χρονιάς για το 2024», σύμφωνα με την έκθεση Unpack ’24 της Εxpedia, η οποία παρουσιάζει τα κίνητρα και τους δημοφιλέστερους προορισμούς για ταξίδια τη χρονιά που μας έρχεται.

Η έκθεση Unpack ’24 βασίστηκε σε πρωτογενή ταξιδιωτικά δεδομένα του ομίλου Expedia και σε έρευνα ανάμεσα σε 20.000 ταξιδιώτες, και περιλαμβάνει οκτώ ταξιδιωτικές τάσεις για το 2024.

Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει ότι η Πάρος, η Πατάγια και το Πέρθ είναι οι τρεις Προορισμοί της Χρονιάς, ότι οι μισοί ταξιδιώτες αναμένεται να υιοθετήσουν την τεχνητή νοημοσύνη στα ταξίδια τους και ότι οι περιοδείες καλλιτεχνών (Tour tourism), τα ταξίδια χωρίς κατανάλωση αλκοόλ (Dry Tripping) και οι αποδράσεις με αγαπημένα πρόσωπα για τον εορτασμό επετείων (Go-ccasions) θα είναι οι κορυφαίοι τύποι ταξιδιών το 2024.

Η τάση, η οποία αφορά την εύρεση οικονομικών εναλλακτικών για ακριβά προϊόντα, έφτασε και στα ταξίδια. Οι προορισμοί της Χρονιάς της Expedia είναι σχετικά αναπάντεχοι προορισμοί, μερικές φορές πιο προσιτοί οικονομικά, αλλά το ίδιο εντυπωσιακοί με τους διάσημους προορισμούς που όλοι λατρεύουν.

Οι προορισμοί αυτοί για το 2024 κατέγραψαν σημαντική αύξηση αναζητήσεων κατά την περασμένη χρονιά, και οι παγκόσμιες αναζητήσεις για τους 5 κορυφαίους προορισμούς της λίστας σε ετήσια βάση υπερδιπλασιάστηκαν. Δείτε τους: Ταϊπέι, Πατάγια, Πάρος, Κουρακάο, Περθ, Λίβερπουλ, Παλέρμο, Κεμπέκ, Σαππόρο, Μέμφις.

ΠΗΓΗ newsit.gr