Ελλάδα

Πάτρα: Δυσάρεστες εκπλήξεις μετά τη γέννηση του παιδιού της – Τα τραγικά λάθη των γιατρών που καταδικάστηκαν

Πάτρα: Δυσάρεστες εκπλήξεις μετά τη γέννηση του παιδιού της – Τα τραγικά λάθη των γιατρών που καταδικάστηκαν

Η χαρά της μητέρας στην Πάτρα δεν κράτησε για πολύ. Έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο παιδάκι αλλά η ίδια βρέθηκε αμέσως μετά να χαροπαλεύει. «Ένιωθα πως πεθαίνω στην κυριολεξία»…

Σε δέκα μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν δύο γιατροί από Νοσοκομείο της Πάτρας οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για αμέλεια σε ιατρικές πράξεις, με αποτέλεσμα μία γυναίκα που είχε γεννήσει το 2017 να υποστεί εκσπλάχνωση. Η δίκη έγινε την περασμένη Δευτέρα (11-10-2021) στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών και κράτησε 7 ώρες.

Η έδρα αν και είχε περάσει η ώρα, προτίμησε με σύμφωνη γνώμη των δικαστικών υπαλλήλων να ολοκληρωθεί την ίδια ημέρα η ακροαματική διαδικασία. Τους γιατρούς κατηγορούσε ένα ζευγάρι από την Πάτρα.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 η Νικολία εισήχθη στο νοσοκομείο για να γεννήσει με καισαρική τομή. Έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο παιδάκι. Πήρε εξιτήριο μετά από κάποιες ημέρες, όμως όταν πήγε στο σπίτι της παρατήρησε πως από την τομή της γυναικολογικής επέμβασης έβγαινε υγρό. Άμεσα μαζί με τον σύζυγό της επισκέφθηκε το νοσοκομείο και εκεί τους καθησύχασαν.

Το ίδιο όπως τονίζει το ζευγάρι συνέβη επί 3 συνεχείς ημέρες. Σε όλες τις περιπτώσεις επισκέφθηκαν τον γιατρό τους και ελάμβαναν παρόμοια απάντηση: «Είναι όλα εντάξει, επιστρέψτε στο σπίτι σας».

Την τρίτη ημέρα, όμως, φθάνοντας στο σπίτι και ενώ ξεκουραζόταν, η λεχώνα ένιωσε ότι είχε ανοίξει η καισαρική τομή. «Νιώθω ότι κάτι με τραβάει και μέχρι να φωνάξω τον άντρα μου και την πεθερά μου και τους υπόλοιπους που ήσαν εκείνη τη στιγμή στο σπίτι, έχει ανοίξει η καισαρική και έχω πιάσει τα έντερα μου στο χέρι μου, χάνω τις αισθήσεις μου και νιώθω τα όργανά μου να ξεκολλάνε από μέσα μου. Πέθανα στην κυριολεξία…

Νόμιζα πως ήμουν στον άλλον κόσμο. Αμέσως καλέσαμε το ασθενοφόρο. Εφθασε επί τόπου κινητή μονάδα και με παρέλαβε, με μετέφεραν στο νοσοκομείο και μετά από λίγο με έβαλαν στο χειρουργείο. Δηλαδή μέσα σε μία εβδομάδα έγιναν δύο χειρουργεία στην ίδια τομή. Στην κυριολεξία ζω από θαύμα» δήλωσε σύμφωνα με το pelop.gr, η ίδια στο δικαστήριο.

«Είμαι δικαιωμένη. Γνωρίζω ότι θα γίνει έφεση από τους κατηγορούμενους, όμως η καταδίκη τους σε πρώτο βαθμό με δικαιώνει» καταλήγει.