Ελλάδα

Πάτρα: Η μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση βιασμού οικιακής βοηθού στη βίλα επιχειρηματία

Ηράκλειο: Ξεμονάχιασε δύο κορίτσια από ίδρυμα και τα βίασε – Οργή και θλίψη από τα στοιχεία

H καταγγελία της προκάλεσε σάλο στην Πάτρα και έφερε την προσαγωγή του επιχειρηματία. Μετά την ιατροδικαστική εξέταση η οικιακή βοηθός ομολόγησε πως όλα όσα είχε υποστηρίξει, ήταν ψέματα…

Πλήρης ανατροπή στην υπόθεση της καταγγελίας για βιασμό που έγινε σε βάρος γνωστού Πατρινού επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιατροδικαστικη έκθεση έδειξε ότι δεν υπάρχει ίχνος βιασμού ενώ μετά τις ερωτήσεις της ανακρίτριας, η καταγγέλλουσα είπε ότι όλα όσα είχε ισχυριστεί ήταν ψέμα.

Υποστήριξε ότι άλλοι την έβαλαν να το κάνει για οικονομικούς λόγους. Μάλιστα ήδη από το πρωί σήμερα η οικογένεια του 76χρονου έχει υποβάλλει μήνυση στην 60χρονη. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας: “η σκευωρία που κατασκευάστηκε σε βάρος του συνταξιούχου επιχειρηματία, σήμερα, κατέρρευσε πλήρως. Μετά την ιατροδικαστική έκθεση που δεν κατέδειξε ίχνος βιασμού σε βάρος της και την ανακριτική διαδικασία, η καταγγέλλουσα παραδέχθηκε κλαίγοντας και ζητώντας πολλές φορές συγγνώμη, ενώπιον της κ. Ανακρίτριας και της κ. Εισαγγελέως, ότι όσα ισχυρίστηκε σε βάρος του επιχειρηματία ήταν ψέματα.

Του ζητάει συγγνώμη και ντρέπεται για όσα είπε περί δήθεν βιασμού της. Κατέθεσε ότι παρασύρθηκε από κάποιον γνωστό της που δεν θέλει να κατονομάσει, ο οποίος την έπεισε να καταγγείλει τον κατηγορούμενο για να ωφεληθεί οικονομικά. Έτσι, η διαδικασία της απολογίας έγινε εντελώς τυπική και ο άδικα κατηγορηθείς αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής καταδεικνύει ότι δεν πρέπει να δεχόμαστε οποιαδήποτε τέτοια καταγγελία ως δεδομένη. Αλλά όπως εν προκειμένω, όταν οι αστυνομικές και ανακριτικές Αρχές επιτελούν ορθά το θεσμικό τους καθήκον, τότε και τα πραγματικά θύματα προστατεύουν, αλλά και τους καταγγελλόμενους, από αβάσιμες και ψευδείς κατηγορίες που εξυπηρετούν ύποπτες σκοπιμότητες”.

Υπενθυμίζεται πως η 60χρονη που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στη βίλα του 76χρονου επιχειρηματία, είχε υποστηρίξει ότι έπεσε θύμα βιασμού. Με τον επιχειρηματία να οδηγείται σε αστυνομικό τμήμα και τη διερεύνηση της υπόθεσης να ξεκινά.