Ελλάδα

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για την 12χρονη μαθήτρια – Βρέθηκε από το στίγμα του κινητού της

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για την 12χρονη μαθήτρια – Βρέθηκε από το στίγμα του κινητού της

Τέλος στην αγωνία για την 12χρονη μαθήτρια του δημοτικού στην Πάτρα που εξαφανίστηκε την Πέμπτη καθώς βρέθηκε αργά το απόγευμα.

Οι αστυνομικοί “σάρωσαν” πεζοί αλλά και με οχήματα το κέντρο στην Πάτρα, αξιοποιώντας πληροφορίες πως εκινείτο στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αγ. Γεωργίου.

Η μικρή βρέθηκε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα από άνδρες της Αστυνομίας, στη διασταύρωση της Πατρέως με την Υψηλάντου, κοντά στην Αρχαιολογική Υπηρεσία. Είχε προηγηθεί συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με εταιρία κινητής τηλεφωνίας και η διαδρομή της ανήλικης ανιχνεύτηκε από το στίγμα του κινητού της.

«Είναι από τις στιγμές που πραγματικά νιώθω υπερήφανος που εκπροσωπώ τέτοιους αστυνομικούς καθώς και για το λειτούργημα που επιτελούμε! Αξιοποιώντας την τεχνολογία και μετά από μια τεράστια κινητοποίηση η αγωνία για τους γονείς έλαβε τέλος. Όλοι καταλαβαίνουμε τι πέρασαν όλη μέρα. Πολλά συγχαρητήρια στην Ασφάλεια της Πάτρας και ειδικά στο γραφείο ανηλίκων, στην Άμεση Δράση/ Δίας και στους συναδέλφους των τμημάτων που κατάφεραν τα εντοπίσουν το κορίτσι που το αναζητούσαν οι οι οικείοι του για αρκετές ώρες ! Τέλος καλό όλα καλά», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσιτσικας.
Το χρονικό
Το κοριτσάκι έφυγε σήμερα το πρωί για να πάει στο σχολείο του σε Δημοτικό της περιοχής Ανθούπολης.

Ωστόσο όταν περίπου στις 4 το απόγευμα ο πατέρας της πήγε για να την παραλάβει πληροφορήθηκε πως δεν είχε εμφανιστεί στην τάξη του (6η Δημοτικού) γεγονός που προκάλεσε σοκ τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και στους γονείς της.

Η εξαφάνιση καταγγέλθηκε άμεσα στην Αστυνομία και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της μικρής σε πολλές περιοχές της Πάτρας αρχής γενομένης από σημεία κοντά στο σχολείο αλλά και σε άλλα σημεία του κέντρου χωρίς ωστόσο να έχει εντοπιστεί μέχρι τις 6.30 το απόγευμα .

ΠΗΓΗ newsit.gr