Ελλάδα

Πάτρα: Στη φυλακή ο 45χρονος που απειλούσε να σκοτώσει αστυνομικούς

Πάτρα: Στη φυλακή ο 45χρονος που απειλούσε να σκοτώσει αστυνομικούς

Στη φυλακή οδηγείται ο 45χρονος που απειλούσε να πυροβολήσει αστυνομικούς και να αυτοκτονήσει, κρατώντας καραμπίνα και έχοντας φιάλη υγραερίου, στην Πάτρα. Ο άνδρας, που απειλούσε για πάνω από έξι ώρες τους αστυνομικούς, αντιμετώπισε τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας, της απειλής και της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Η τελευταία κατηγορία τού αποδόθηκε μετά την επίθεση που έκανε εναντίον του Διοικητή της Ασφάλειας Πατρών, με τον οποίο έδωσε μάχη σώμα με σώμα, στην προσπάθεια του αστυνομικού στελέχους να τον αφοπλίσει.

Ο ίδιος υποστήριξε τόσο στους αστυνομικούς, όσο και στο ακροατήριο ότι πάσχει από σοβαρή ασθένεια και ότι δεν έχει γίνει δεκτός από τους γιατρούς για τη θεραπεία του, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τους δικαστές που αποφάσισαν την επιβολή ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών και δύο μηνών. Μάλιστα, η υπεράσπιση του 45χρονου κατέθεσε αίτημα αναστολής της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, το οποίο δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

«Εγώ είμαι Ράμπο» – Η μαραθώνια επιχείρηση αφοπλισμού του

Ο 45χρονος αφοπλίστηκε και συνελήφθη περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης. Όπως αποκλειστικά έγραψε το ίδιο μέσο, προηγήθηκε μάχη με τον Διοικητή Ασφαλείας Πατρών, Γιάννη Αθανασόπουλο.

Ο διοικητής Ασφαλείας Πατρών είχε αναλάβει να μιλά συνεχώς με τον οπλοφόρο και να προσπαθεί να τον πείσει να παραδοθεί, ενώ παράλληλα αναζητούσε την ευκαιρία να τον αφοπλίσει. Κάποια στιγμή ο 45χρονος άρχισε να βρίζει και να φωνάζει «εγώ είμαι Ράμπο». Τότε, μέσα στο σκοτάδι που επικρατούσε στην περιοχή και βλέποντας την ψυχολογική κατάσταση του άνδρα να επιβαρύνεται, ο Γιάννης Αθανασόπουλος κάνει αιφνιδιαστική κίνηση και αρπάζει την καραμπίνα από τα χέρια του δράστη.

Οι δύο άνδρες πέφτουν στο έδαφος και αμέσως ξεκινά πάλη μεταξύ τους, για το ποιος θα πάρει το όπλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, πριν από την επέμβαση του Διοικητή Ασφαλείας, ο δράστης απειλούσε να δώσει τέλος στη ζωή του, βάζοντας την καραμπίνα κάτω από το στόμα του.

Οι ψυχολογικές του μεταπτώσεις ήταν συνεχείς, μετά από έξι ώρες και υπό τον ασφυκτικό κλοιό των αστυνομικών, ώστε λίγα λεπτά αργότερα παράτησε το σχέδιο της αυτοκτονίας και επανήλθε στο να απειλεί αστυνομικούς στρέφοντας το κυνηγετικό όπλο προς το μέρος του.

Μετά τη μάχη σώμα με σώμα τον Διοικητή Ασφαλείας, η επέμβαση των πάνοπλων αστυνομικών της ΟΠΚΕ έδωσε την οριστική λήξη στο μαραθώνιο επεισόδιο.