Ελλάδα

Πειραιάς: Προσπάθησαν να περάσουν 45 κιλά κοκαΐνης σε ψυγείο με μπανάνες

Πειραιάς: Προσπάθησαν να περάσουν 45 κιλά κοκαΐνης σε ψυγείο με μπανάνες

Ναρκωτικά αξίας περίπου δύο εκατ. ευρώ εντόπισαν τα στελέχη της ΑΑΔΕ.

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης που θα διοχετευόταν στην ελληνική αγορά κατάφεραν να εντοπίσουν οι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά.

Ειδικότερα, στις 5 Σεπτεμβρίου κατά τη διενέργεια ελέγχου, στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά, από αυτοκινούμενο όχημα x-ray του Γ’ Τελωνείου Πειραιά εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου. Πειραιάς: Προσπάθησαν να περάσουν 45 κιλά κοκαΐνης σε ψυγείο με μπανάνες

Κατόπιν αυτού, ακολούθησε έλεγχος από τελωνειακούς υπαλλήλους του τμήματος δίωξης λαθρεμπορίου του Γ’ Τελωνείου Πειραιά και κλιμακίου στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, οι οποίοι και εντοπίστηκαν πενήντα συσκευασίες κοκαΐνης μεικτού βάρους άνω των 45 κιλών, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Πειραιάς: Προσπάθησαν να περάσουν 45 κιλά κοκαΐνης σε ψυγείο με μπανάνεςΟι λιμενικοί και τα στελέχη της ΑΑΔΕ, έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση το φορτίο, ευελπιστώντας να συλλάβουν και τους παραλήπτες του.

Στη συνέχεια, κατόπιν έγκρισης της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, διενεργήθηκε ελεγχόμενη μεταφορά από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης με αρνητικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, το εμπορευματοκιβώτιο προερχόταν από το Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ και είχε ως τελικό προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία της προαναφερόμενης ποσότητας κοκαΐνης υπολογίζεται στο ένα 1.938.000€.