Ελλάδα Επικαιρότητα

Πειρατεία στο Τόγκο: Στην Ελλάδα ο 20χρονος ναυτικός

Αττική Οδός: 16χρονος έπεσε από γέφυρα στο οδόστρωμα

Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο 20χρονος ναυτικός που για 40 ημέρες ήταν όμηρος πειρατών στο Τόγκο και που έγινε γνωστό χθες πως απελευθερώθηκε.

Έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το απόγευμα του Σαββάτου ο 20χρονος ναυτικός που για 40 ημέρες ήταν όμηρος πειρατών στο Τόγκο.

Εκεί τον υποδέχθηκαν οι συγγενείς του που τον τύλιξαν με μια ελληνική σημαία.

Σημειώνεται πως στις 4 Νοεμβρίου πειρατές επιτέθηκαν και άρπαξαν τον νεαρό Έλληνα και τρεις ακόμη ναυτικούς που επέβαιναν σε τάνκερ στο Τόγκο.

Χθες Παρασκευή ανακοινώθηκε πως ο 20χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος μαζί με ακόμη δύο άτομα ενώ ο τέταρτος όμηρος ήταν νεκρός.

Το πετρελαιοφόρο «Elka Aristotle» έπεσε θύμα επίθεσης πειρατών ενώ έπλεε περίπου 18 χιλιόμετρα από το λιμάνι Λόμε, στο Τόγκο στις 4 Νοεμβρίου.

Το τάνκερ φρουρούνταν από ένοπλο προσωπικό, ενώ ένα μέλος της ασφάλειας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Τότε η εταιρεία μετά το συμβάν είχε κάνει σαφές πως η ασφάλεια του πληρώματος είναι ύψιστης σημασίας και πως κάνει ό,τι μπορεί ώστε να απελευθερωθούν σύντομα οι όμηροι.

Τις διαπραγματεύσεις έκανε ειδική ομάδα για λογαριασμό της εταιρείας, ενώ πολύ στενά παρακολουθούσαν την υπόθεση τα αρμόδια υπουργεία στην Ελλάδα.