Ελλάδα Τουρισμός

Πελώνη: 5 ζώνες άμυνας για τουρισμό – 25.000 τουρίστες από την Παρασκευή

Πελώνη: 5 ζώνες άμυνας για τουρισμό - 25.000 τουρίστες από την Παρασκευή

Η Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε πως από το άνοιγμα του τουρισμού την Παρασκευή, στη χώρα έχουν φτάσει 24.000 τουρίστες

Μήνυμα πως η χώρα βρίσκεται στην αρχή του τέλους της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός καθώς η πανδημία δεν έχει τελειώσει, έστειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της πρώτης έπειτα από καιρό διά ζώσης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Η χώρα μας ξεκίνησε ήδη την πορεία για τη νέα κανονικότητα. Μετά το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου, της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και των σχολείων, είμαστε τώρα στην επόμενη φάση», σημείωσε η Αριστοτελία Πελώνη και στη συνέχεια υπογράμμισε πως ακόμα δεν τελειώσαμε με την πανδημία.

Υπογράμμισε παράλληλα, πως είναι ανάγκη να υπάρξει σεβασμός των μέτρων από όλους ώστε να συνεχίσουμε με ασφάλεια και να αποφύγουμε επιδημιολογικές εξάρσεις. Εν συνεχεία επανέλαβε την φράση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πως «Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα». Οσον αφορά στο άνοιγμα του Τουρισμού η κυρία Πελώνη σημείωσε πως από την Παρασκευή έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα 24.000 αφίξεις τουριστών.

Οι 5 ζώνες άμυνας για το άνοιγμα του Τουρισμού

Η κυρία Πελώνη σημείωσε πως «σε κάθε περίπτωση εφαρμόζονται συγκεκριμένοι κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας ενώ για το άνοιγμα του Τουρισμού δημιουργήθηκαν 5 ζώνες άμυνας:

Η πρώτη αφορά τις πύλες εισόδου. Όλοι οι ταξιδιώτες οφείλουν να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF μέχρι και μία μέρα πριν από το ταξίδι τους και να προσκομίζουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωσή του είτε αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών, είτε βεβαίωση νόσησης ή θετικής διάγνωσης ισχύος 2 – 9 μηνών από την ημερομηνία νόσησης». Στο σημείο αυτό η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι από την 1η Ιουνίου θα γίνει ενεργοποίηση του green pass.

Αναφορικά με τη δεύτερη ζώνη, και πάλι στις πύλες εισόδου, η κ. Πελώνη είπε ότι «αφορά στη διενέργεια στοχευμένων δειγματοληπτικών τεστ.

Η τρίτη αφορά στη δημιουργία πλέγματος ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της χώρας.

Η τέταρτη αφορά στην εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων για τις δραστηριότητες στον τουρισμό και η πέμπτη στην επιτάχυνση των εμβολιασμών».

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Kοινός στόχος τώρα είναι να αποδειχθούν στέρεα τα βήματα που κάνουμε. Έτσι ώστε να ακολουθήσουν, με ασφάλεια και χωρίς κανένα πισωγύρισμα, τα επόμενα. Είμαστε στην αρχή του τέλους και όχι στο τέλος της προσπάθειας. Δεν τελειώσαμε με την πανδημία. Δεν ξεχνάμε ότι ο ιός παραμένει ανάμεσά μας και καραδοκεί. Και γι΄ αυτό -όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί- οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας: Να φοράμε τη μάσκα, να κρατάτε τις αποστάσεις, να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό.

Με ταχύτητα προχωρούν οι εμβολιασμοί

Οπως σημείωσε η κυρία Πελώνη, «Η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι είναι ανάγκη να υπάρξει σεβασμός των μέτρων από όλους ώστε να συνεχίσουμε με ασφάλεια και να αποφύγουμε επιδημιολογικές εξάρσεις. Είναι ταυτόχρονα ανάγκη να αξιοποιούμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και -πάνω απ όλα- να σπεύσουμε για εμβολιασμό. Να ενημερώσουμε όσους διστάζουν για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Να γίνει κοινή πεποίθηση ότι αυτή είναι η ασπίδα για την προστασία μας και την επανάκτηση της ελευθερίας μας. Ότι, με αυτό το όπλο, θα νικήσουμε τον ιό. Και το όπλο αυτό κανένας δεν πρέπει να το στερηθεί. Το οφείλουμε τόσο στον εαυτό μας όσο και στους γύρω μας.

Έχουν ήδη γίνει ήδη περίπου 4.300.000 εμβολιασμοί, έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 1.550.000 συμπολίτες μας και συνεχίζουμε με συνεχώς επιταχυνόμενους ρυθμούς».

Στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης για τα εγκαίνια αναβάθμισης του αεροδρομίου

Η Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού λέγοντας πως: «Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη για να παραστεί στα εγκαίνια αναβάθμισης του αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης του επενδυτικού προγράμματος, ύψους 440 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων διαχείρισης από την Fraport Greece»