Ελλάδα

Περιστέρι: Βρέθηκε η μητέρα του 6χρονου παιδιού που περιπλανιόταν μόνο του

Βάρη: Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον γνωστό πυγμάχο Τάσο Μπερδέση

Για παραμέληση ανηλίκου στο ΑΤ Περιστερίου κρατείται η μητέρα του 6χρονου κοριτσιού που εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης (6/10) να περιπλανιέται μόνο του σε κεντρικό δρόμο της περιοχής. Νωρίτερα οι Αρχές είχαν αναζητήσει τους γονείς του παιδιού στο διαμέρισμα που μένουν, αλλά δεν βρήκαν κανέναν.

Το 6χρονο κοριτσάκι εντοπίστηκε το γύρω στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης (6/10) από έναν ηλικιωμένο άνδρα να περπατάει μόνο του σε κεντρικό δρόμο στο Περιστέρι. Το κοριτσάκι εντοπίστηκε καθαρό και φορούσε παντόφλες, σαν να έφυγε δηλαδή από το σπίτι του και να βγήκε απροστάτευτο στο δρόμο. Επίσης, το παιδάκι μιλούσε μόνο γαλλικά καθώς είναι από το Κονγκό.

Ο ηλικιωμένος άνδρας αρχικά πήγε το παιδί σε σχολικό συγκρότημα της περιοχής, όπου διαθέτει νηπιαγωγείο και δημοτικό, καθώς υπέθεσε ότι θα μπορούσε να έχει διαφύγει από εκεί. Η δασκάλα των Γαλλικών του δημοτικού σχολείου συνεννοήθηκε με το παιδί, του προσφέρθηκε νερό και φαγητό και στη συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία. Στο εκπαιδευτικό συγκρότημα έφτασαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι παρέλαβαν το παιδί και ζήτησαν από τον ηλικιωμένο άνδρα να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα και να τους δώσει κατάθεση.

Στη συνέχεια αστυνομικοί πήγαν και στο διαμέρισμα που διαμένει το κοριτσάκι μαζί με τους γονείς του, όπου είναι μετανάστες. Το σπίτι που φιλοξενεί την οικογένεια από το Κονγκό έχει μισθωθεί από κάποια δομή. Οι αστυνομικοί χτύπησαν το κουδούνι αλλά δεν απάντησε κάνεις.

Το παιδί, όπως δήλωσε νωρίτερα στο newsit.gr o αντιδήμαρχος Περιστερίου, έμεινε στο ΑΤ Περιστερίου και – σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς που το είδαν – είναι μικρότερο από 6 ετών. «Σύμφωνα με τα όσα μου μετέφερε η διευθύντρια του σχολείου η εκτίμηση της είναι ότι η ηλικία του παιδιού είναι 3,5 έως 4 ετών», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το κοριτσάκι φέρεται να διέφυγε την προσοχή της μητέρας του και έχει οδηγηθεί για εξετάσεις.