Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: «Ανέβηκε πάνω της και της κατέβασε εσώρουχο και παντελόνι» – Συνεχίζoνται οι συγκλονιστικές καταθέσεις στη δίκη

Πέτρος Φιλιππίδης: «Ανέβηκε πάνω της και της κατέβασε εσώρουχο και παντελόνι» - Συνεχίζoνται οι συγκλονιστικές καταθέσεις στη δίκη
Παρών και στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου ήταν ο Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού.
Με ιδιαίτερη προσοχή άκουγε τον πρώην σύντροφό της δεύτερης καταγγέλλουσας να καταθέτει για τα όσα φέρεται να έχει υποστεί στα χέρια του η κοπέλα που τον καταγγέλλει για απόπειρα βιασμού το 2010.

Έμαθα για το συμβάν δύο χρόνια μετά

Όπως είπε τότε ήτανε σε σχέση μαζί της και πως μία μέρα μετά το περιστατικό είδε μελανιές στα πόδια της. Όταν τη ρώτησε του απάντησε ότι έγιναν από ένα χτύπημα και να μη δίνει σημασία. «Μετά το συμβάν δεν είχαμε πλέον ερωτικές επαφές. Μετά από συζητήσεις, μου ανέφερε ότι δε με βλέπει πλέον έτσι. Χωρίσαμε αλλά κρατούσαμε επαφές τηλεφωνικώς. Δυο χρόνια μετά έμαθα για το συμβάν. Μου είπε ότι ο Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του και ότι είχε ανέβει πάνω της προκειμένου να την ακινητοποιήσει. Μου περιέγραψε ότι τη στρίμωξε και ανέβηκε πάνω της και της κατέβασε το εσώρουχο και το παντελόνι. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει έπεσε πάνω σε ένα τραπεζάκι και χτύπησε».
Σε ερωτήσεις της υπεράσπισης γιατί δεν κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος της όταν είχε συμβεί, ο μάρτυρας ανέφερε ότι της πρότεινε να πάει στις Αρχές, όμως η ίδια φοβόταν διότι θα είχε πολλά εμπόδια.
Μ.Δημητρακοπουλος: Τι φοβόταν; Έχουμε δημοκρατία και δικαστήρια. Αυτή είναι η μόνιμη επωδός που λένε όλες και ξαφνικά όλοι οι φόβοι έφυγαν με την Μπεκατώρου το 2021;
Μάρτυρας: Αν ρωτάτε εμένα, κατανοώ το φόβο που είχε. Εγώ όντας έξω από τον χορό, θα πήγαινα να το καταγγείλω. Αλλά δεν είμαι η καταγγέλλουσα.
Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, όταν άκουσε την περιγραφή της καταγγέλλουσας, «έπεσε από τα σύννεφα».
«Ούτε καν μπορούσα να διανοηθώ κάτι τέτοιο. Η πρώην σύντροφός μου, μόλις επρόκειτο να ξεκινήσει η συνεργασία με τον Φιλιππίδη, ήταν ενθουσιασμένη, γνωρίζοντας ότι είναι ένας καταξιωμένος άνθρωπος στο χώρο και θεώρησε ότι ήταν ευκαιρία, θα ήταν ένα πολύ καλό στοιχείο για το βιογραφικό της».