Ελλάδα

Ποιος είναι ο 26χρονος Κωνσταντίνος που συνοδεύει σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Φορολογικά κίνητρα σε όσους επιλέξουν την Ελλάδα για φορολογική έδρα

Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεύεται σήμερα Παρασκευή (19/11) όλη την ημέρα από τον 26χρονο Κωνσταντίνο Ρόζη, έναν νεαρό με ειδικές δεξιότητες στο πλαίσιο της ημέρας DUOday 2021. Έτσι ο νεαρός Κωνσταντίνος συμμετείχε στη συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, στη σύσκεψη για την παρουσίαση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών και στη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός συστήνοντας τον νεαρό στους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών, «είναι μια ημέρα στην οποία άτομα με ειδικές δεξιότητες έρχονται σε δημόσιους φορείς για να μπορέσουν να αποκτήσουν μία πρώτη επαφή με τον κόσμο της εργασίας, καθώς ο σκοπός μας είναι νέοι συμπολίτες μας σαν τον Κωνσταντίνο, να έχουν τη δυνατότητα, τελικά, να εργαστούν».

Και συνέχισε λέγοντας: «Οπότε σήμερα ανοίξαμε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου στον Κωνσταντίνο και στη μητέρα του που έχουμε τη χαρά να την έχουμε μαζί μας. Μας συνοδεύει όλο το πρωινό. Πριν ήταν μαζί μας στη συνάντηση που είχαμε με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών, σήμερα θα παρακολουθήσει όλα αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα για τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στη συνέχεια και μετά θα έχω τη χαρά να τον πάρω μαζί μου για να επισκεφτούμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα πλαίσια της τακτικής μηνιαίας μας συνάντησης».

Ο διάλογος με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Συστήνοντας τον Κωνσταντίνο στην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Σκέφτηκα ότι είναι καλή ιδέα να έρθει, να τον γνωρίσετε κι εσείς. Μια πολύ ευχάριστη επίσκεψη του Κωνσταντίνου σήμερα, κυρία Πρόεδρε. Νομίζω βλέπει τι σημαίνει ένας χώρος εργασίας».

Κ. Σακελλαροπούλου: Έμαθα ότι παρακολούθησε και τη σύσκεψη που κάνατε.

Μητσοτάκης με νεαρό Κωνσταντίνο στη Σακελλαροπούλου

Κ. Μητσοτάκης: Βεβαίως, παρακολούθησε τη σύσκεψη που κάναμε με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών, στη συνέχεια παρακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση την οποία κάναμε με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς από σήμερα πια, οι πολίτες δεν θα χρειάζονται να πηγαίνουν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και στην Ελληνική Αστυνομία για να βεβαιώσουν το γνήσιο της υπογραφής. Αυτό θα γίνεται ψηφιακά. Εξήγησα στον Κωνσταντίνο γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό και πόσο χρόνο γλιτώνουμε, και οι πολίτες και η Δημόσια Διοίκηση, και τώρα έχουμε τη χαρά να σας επισκεπτόμαστε.

Κ. Σακελλαροπούλου: Να τον έχουμε συντροφιά.

Κ. Μητσοτάκης: Του εξηγούσα ότι κάθε μήνα ο Πρωθυπουργός έρχεται και επισκέπτεται την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να την ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις, οι οποίες κυρία Πρόεδρε και αυτό το μήνα αφορούν το μέτωπο της πανδημίας.