Ελλάδα Πολιτική

Αλ.Τσίπρας σε Le Monde: «Μόνο με ελάφρυνση χρέους η Ελλάδα θα ξαναβρεθεί σε τροχιά ανάπτυξης»

Μια ημέρα πριν τη Σύνοδο των Μεσογειακών κρατών της Ε.Ε. στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», μιλάει για την προσφυγική κρίση, τους κινδύνους από τις τρομοκρατικές απειλές και το προσφυγικό ενώ ζητεί χαλάρωση της λιτότητας.

«Αν δεν δώσουμε προτεραιότητα στην απασχόληση, η Ευρώπη θα βρεθεί σε κίνδυνο αποσύνθεσης, με άλλα δημοψηφίσματα που θα απορρίπτουν την Ε.Ε. και αντιευρωπαϊκές κυβερνήσεις εντός της ΕΕ», υποστήριξε ο κ. Τσίρπας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα βελτιώνεται σταδιακά και ζήτησε για ακόμα μια φορά από τους Ευρωπαίους εταίρους την ελάφρυνση του χρέους της χώρας: «Αν δεν δεχθούν να προσχωρήσουν σε αυτό ζήτημα, θα είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα να ξαναβρεθεί σε τροχιά ανάπτυξης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αν και εμφανίζεται πεπεισμένος για τη βιωσιμότητα της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για τον περιορισμό των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, εκφράζει τη λύπη του για την καθυστέρηση από χώρες της Ε.Ε. να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την επανεγκατάσταση των προσφύγων. «Είναι απαράδεκτο να έχουν μετεγκατασταθεί μόλις 3.000 πρόσφυγες το 20167, από τους 33.000 που προβλεπόταν», τονίζει ο κ. Τσίπρας στη γαλλική εφημερίδα.

Αναφορικά με την απόφασή του να καλέσει τους ηγέτες των Μεσογειακών κρατών της Ε.Ε. στην Αθήνα, ο κ .Τσίπρας υπογράμμισε πως δεν υπάρχει στόχος δημιουργίας ενός μετώπου που θα διαιρεί την Ε.Ε., αλλά μια κοινή προσέγγιση των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας και της Μεσογείου ου πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

monnnn

Πηγή://pronews.gr