Πολιτική

Αμπντουλχαμίτ Χαν: Σε εγρήγορση Αθήνα και Λευκωσία για το τουρκικό γεωτρύπανο – «Παρακολουθούμε με ψυχραιμία» λέει ο Οικονόμου

Αμπντουλχαμίτ Χαν: Σε εγρήγορση Αθήνα και Λευκωσία για το τουρκικό γεωτρύπανο - «Παρακολουθούμε με ψυχραιμία» λέει ο Οικονόμου

Παράλληλα, Αθήνα και Λευκωσία -σε στρατιωτικό επίπεδο- παρακολουθούν όλες τις κινήσεις στο πεδίο και προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα η Άγκυρα δεν έχει εκδώσει Navtex για να δεσμεύσει περιοχή ερευνών ή πιθανών γεωτρήσεων, όμως, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ η έναρξη των γεωτρήσεων θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο στις 9 Αυγούστου σε μία πανηγυρική τελετή.

Η θέση του τουρκικού γεωτρύπανου:

Η θέση του Αμπντουλχαμίτ Χαν (χάρτης)
Η θέση του Αμπντουλχαμίτ Χαν (χάρτης)

Οικονόμου: Ψύχραιμα και αποφασιστικά η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που επιβάλλεται

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στη σημερινή ενημέρωση ανέφερε σχετικά πως «Παρακολουθούμε, όπως είναι φυσικό, πολύ προσεκτικά όλα όσα σχετίζονται με το τουρκικό πλοίο και σε ό,τι αφορά τη διαδρομή του και τις δηλώσεις».

«Ψύχραιμα αλλά και αποφασιστικά η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που επιβάλλεται για να έχουμε σταθερότητα, για να μην έχουμε εντάσεις, για να έχουμε ειρήνη και βέβαια ανυποχώρητα σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της εθνικής μας κυριαρχίας και των εθνικών μας δικαιωμάτων», τόνισε στη συνέχεια.