Επικαιρότητα Πολιτική

Ανδρουλάκης σε Σακελλαροπούλου: «Δεν υπάρχουν περιθώρια προγραμματικών συγκλήσεων… Επιστρέφω τη διερευνητική εντολή»

Ανδρουλάκης σε Σακελλαροπούλου: «Δεν υπάρχουν περιθώρια προγραμματικών συγκλήσεων... Επιστρέφω τη διερευνητική εντολή»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα παραλάβει την τρίτη κατά σειρά διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε στις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης για να παραλάβει την -τρίτη κατά σειρά- διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Νωρίτερα, σήμερα, ενώπιον της κυρίας Σακελλαροπούλου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή, καθώς, όπως είπε, «δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης».

Με το βλέμμα στις δεύτερες κάλπες

Εφόσον και ο κ. Ανδρουλάκης επιστρέψει τη διερευνητική εντολή τότε σύμφωνα με το Σύνταγμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν προκύψει από τις εκλογές, για τη διερεύνηση του σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής.

Εάν και αυτή η προσπάθεια αποδειχθεί άκαρπη, τότε η κυρία Σακελλαροπούλου θα επιδιώξει το σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια νέων εκλογών.

Στόχος  των πολιτικών δυνάμεων είναι η επίσπευση των διαδικασιών για σύγκληση και ορκωμοσία της νέας Βουλής κάτι που αναμένεται να γίνει την Κυριακή. Η νέα Βουλή θα έχει μικρή διάρκεια, καθώς την Δευτέρα θα προχωρήσει η διάλυση του σώματος ώστε στις 25 Ιουνίου να υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες.

ΠΗΓΗ in.gr