Πολιτική

Επεισόδιο Πολάκη σε ταβέρνα: Να πάρει θέση ο Τσίπρας για τις απειλές σε αστυνομικό απαιτεί η ΝΔ

Επεισόδιο Πολάκη σε ταβέρνα: Να πάρει θέση ο Τσίπρας για τις απειλές σε αστυνομικό απαιτεί η ΝΔ

Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη.

Ο κ. Πολάκης, φέρεται να απείλησε αστυνομικούς που έκοψαν πρόστιμο σε υπάλληλο εστιατορίου στο οποίο βρισκόταν και ο πρώην υπουργός με τον ίδιο να παρεμβαίνει ζητώντας να σβηστεί το πρόστιμο.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Χριστόφορος Μπουτσικάκης ανέβασε στο twitter απόσπασμα από την αναφορά του αστυνομικού που δέχθηκε τις απειλές Πολάκη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Μπουτσικάκης είπε: «Δεν είχα καμία εσωτερική πληροφόρηση. Από την στιγμή που η ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε το επεισόδιο ο κ. Πολάκης κινείται στην γκρίζα ζώνη της αστικής δημοκρατίας».

Στην αναφορά ο αστυνομικός περιγράφει μεταξύ άλλων:

«στις 11 το βράδυ της 14η Ιανουαρίου στην ψαροταβέρνας «Ψαρομεζές», διαπιστώθηκε ότι υπάλληλος δεν φορούσε μάσκα. Την ώρα της σύνταξης της πράξης επιβολής προστίμου, καθήμενος πελάτης ο οποίος τυγχάνει και βουλευτής εν ενεργεία της Ελληνικής Βουλής κύριος ΠΟΛΑΚΗΣ Παύλος (τον οποίο αναγνώρισα λόγω της ιδιότητάς του καθώς και ότι η Υπηρεσία μου έχει αναλάβει την φρούρηση της οικίας του) μας προσέγγισε και μας δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά να σταματήσουμε τον έλεγχο και την επιβολή προστίμου και να αποχωρήσουμε. Άμεσα του εξηγήθηκε ότι κάτι τέτοιο αντικρούεται στο αστυνομικό μας καθήκον και ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε πολύ σοβαρό αυτό το περιστατικό.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «το σοβαρό πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξελίσσεται μια ενορχηστρωμένη επίθεση, την οποία υποστηρίζει και ο Τσίπρας».

«Πάνε ορισμένοι να δημιουργήσουν ένα σκηνικό, να δηλητηριάσουν, να διχάσουν για να ικανοποιήσουν τις δικές τους καθεστωτικές αντιλήψεις και παλαιοκομματικές απόψεις για το πώς πρέπει να λειτουργεί μια δημοκρατία. Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, όσο κι αν δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

ΝΔ: Απαράδεκτο να καλύπτει την παρέμβαση βουλευτή του
Με νέα ανακοίνωση η ΝΔ αναφέρει: «Παρά τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την παρέμβαση του κ.Πολάκη ο οποίος χρησιμοποιώντας τη βουλευτική του ιδιότητα απαίτησε από αστυνομικό να μην καταγράψει παράβαση που διαπίστωσε, απειλώντας τον μάλιστα “να δεις που θα σε στείλω”, ο κ.Τσίπρας εξακολουθεί να τηρεί σιγή. Είναι απαράδεκτο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια της σιωπής του, να καλύπτει την ανεπίτρεπτη σε δημοκρατική χώρα παρέμβαση βουλευτή του που ζητούσε από πρόσωπο επιφορτισμένο με την εφαρμογή του νόμου, να παραβεί τα καθήκοντά του. Δείχνει για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της πολιτείας και του κράτους δικαίου. Προφανώς αυτά που τους συνδέουν με τον συνεργάτη και φίλο του, είναι τόσα πολλά ώστε όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι ο κ.Πολάκης είναι η άλλη όψη του κ.Τσίπρα».

Η περιγραφή Πολάκη
Από την άλλη, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, περιέγραψε σε ανάρτησή του το περιστατικό στο εστιατόριο εντελώς διαφορετικά. Όπως υποστηρίζει, αστυνομικοί έκοψαν πρόστιμο σε εργαζόμενο στο εστιατόριο γιατί είχε κατεβάσει την μάσκα του να φάει κάτι και πως όταν ο βουλευτής διαμαρτυρήθηκε του απάντησαν ότι εμποδίζει τους ελέγχους και πως το πρόστιμο θα κοπεί κανονικά.


ΠΗΓΗ newsit.gr