Ελλάδα Πολιτική

Γεννηματά: Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς πολιτικούς ψάλτες που εμπλέκουν την Εκκλησία στα μικροκομματικά τους παιχνίδια

Γεννηματά: Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς πολιτικούς ψάλτες που εμπλέκουν την Εκκλησία στα μικροκομματικά τους παιχνίδια
Οι ιστορικοί και διαχρονικοί δεσμοί του ελληνικού λαού με την Ορθοδοξία επιβάλλουν ένα νηφάλιο και υπεύθυνο διάλογο είπε η κα.Γεννηματά
Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς ψάλτες που εμπλέκουν την Εκκλησία στα μικροκομματικά τους παιχνίδια υποστήριξε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κατόπιν της συνάντησης που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο σχετικά με την πρόταση συμφωνίας για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.
Η κα.Γεννηματά επιτέθηκε τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ για τη στάση τους, κάνοντας λόγο για μικροκομματικά παιχνίδια και για την ανάγκη να υπάρξει ένας νηφάλιος και υπεύθυνος διάλογος με την Εκκλησία.
«Είχα μια ειλικρινή συζήτηση με τον Μακαριότατο.
Οι ιστορικοί και διαχρονικοί δεσμοί του Ελληνικού λαού με την Ορθοδοξία, αλλά και τα ευαίσθητα Εθνικά θέματα που συνδέονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επιβάλλουν ένα νηφάλιο και υπεύθυνο διάλογο για την υπέρβαση της κρίσης που δημιουργήθηκε με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.
Τόσο μέσα στην Εκκλησία όσο και με την Πολιτεία.
Προσεγγίζουμε πάντοτε το θέμα με σεβασμό των διακριτών ρόλων» υπογράμμισε η κα.Γεννηματά.
«Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς πολιτικούς ψάλτες που διχάζουν και εμπλέκουν την Εκκλησία στα μικροκομματικά τους παιχνίδια.
Προτείνω τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής που θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους, το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων.
Οπωσδήποτε με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των απλών ιερέων» επεσήμανε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.