Ελλάδα Πολιτική

Καταιγίδα αποκαλύψεων για τις κυβερνήσεις Σημίτη – Ο Τσίπρας, η Φώφη και η μάχη της Κεντροαριστεράς

Καταιγίδα αποκαλύψεων για τις κυβερνήσεις Σημίτη – Ο Τσίπρας, η Φώφη και η μάχη της Κεντροαριστεράς

Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να τελειώσει» πολιτικά το Κίνημα Αλλαγής – Τα σκάνδαλα της οκταετίας 1996 – 2004 καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις – Ως εγγυητής της Κεντροαριστέρας θέλει να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός 

Είναι σε όλους πλέον γνωστό πως στην εποχή της πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη η διαφθορά βασίλευε στην Ελλάδα, με τους ημετέρους να αρπάζουν από παντού και τον ελληνικό λαό να ζει μια ψευτοευημερία που στη συνέχεια πλήρωσε ακριβά.

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για τα πεπραγμένα της… αυλής Σημίτη προκαλούν σάλο, ενώ παράλληλα φουντώνουν την κόντρα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝ.ΑΛ.) και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η αρχή έγινε με την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου στον Κορυδαλλό, η συνέχεια δόθηκε με την εντολή να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτητης συζύγου του, του αδερφού του και δύο κορυφαίων υπουργών των κυβερνήσεων του, Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιουενώ, οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για το C4I επιβεβαιώνουν πως ο «πόλεμος» στο χώρο της Κεντροαριστεράς έχει ξεκινήσει.

Γίνεται λόγος για «πόλεμο» γιατί προφανώς δεν ανακαλύφθηκε τώρα ο… τροχός! Τα όσα συνέβησαν επί πρωθυπουργίας Σημίτη ήταν γνωστά τόσο στους διαδρόμους της Βουλής, όσο και στα δημοσιογραφικά γραφεία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θέλουν να «τελειώσουν» πολιτικά το Κίνημα Αλλαγής σε μια προσπάθεια να αποκομίσουν οφέλη στο μέλλον.Πώς θα γίνει αυτό; Φέρνοντας στο «φως» τα όσα «αμαρτωλά» είχαν συμβεί την οκταετία 1996 – 2004.

Η… γραμμή που έχει χαραχτεί είναι να πιεστεί όσο το δυνατόν η Φώφη Γεννηματά, η οποία δεν συναινεί σε έναν συνασπισμό του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμούν στην κυβέρνηση ότι θα απαξιώσουν το χώρο που καλύπτει σήμερα το ΠΑΣΟΚ και οι συνεργαζόμενοι με αυτό και θα έρθει ο Αλέξης Τσίπρας να εμφανιστεί ως ο μοναδικός πολιτικός που μπορεί να εκπροσωπήσει το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Με ένα αποδυναμωμένο Κίνημα Αλλαγής, το οποίο θα βρίσκεται μόνιμα στο κάδρο σκανδάλων, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το κυρίαρχο ρόλο και εγγυητής της Κεντροαριστεράς.

Νέα «βόμβα» με σκάνδαλο δωροδοκίας γνωστού πολιτικού επί κυβερνήσεως Σημίτη

Σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες γνωστού πολιτικού προσώπου για την υπόθεση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4i) και συγκεκριμένα την ανάθεση του επίμαχου έργου το 2003 (επί κυβερνήσεως Σημίτη) στην αμερικανική SAIC «σκόνταψε» ο εφέτης ειδικός ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδης που χειρίζεται την υπόθεση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πριν από περίπου ένα μήνα, μάρτυρας προσήλθε αυτοβούλως στον εφέτη ειδικό ανακριτή και κατέθεσε στοιχεία για μίζες, εμπλέκοντας σε δωροδοκία γνωστό πολιτικό, μέλος του τότε ΚΥΣΕΑ, ο οποίος εμπλέκεται και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δικαστικός λειτουργός αναμένεται να διαβιβάσει τις επόμενες ημέρες τη δικογραφία στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Διευκρινίζεται πως η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά το σκέλος της έρευνας σχετικά με την ανάθεση του έργου στην αμερικανική εταιρία SAIC, καθώς για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων από την κοινοπραξία SAIC με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens, η υπόθεση βρίσκεται ήδη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με κατηγορούμενους 17 πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και ο φυγόδικος Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η κατάθεση του μάρτυρα που προσήλθε αυτοβούλως στον ανακριτή, συμπίπτει χρονικά με την ενέργεια της επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος κυρίας Αννας Ζαίρη, να διατάξει το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Σπύρου Σημίτη, καθώς και της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως από το 2001- έως το 2003, Μιχ. Χρυσοχοϊδη και Ευάγγελου Μαλαίσιου, όπως και της συζύγου του.

ΚΙΝΑΛ:«Ποινικές ευθύνες πρώην Υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο»

Παράλληλα, την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου επισκέφθηκε σήμερα (21/11) αντιπροσωπεία βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υπόθεσης του C4i καταθέτοντας ταυτόχρονα και σχετική αναφορά με αντικείμενο «ποινικές ευθύνες πρώην Υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρόκειται να ζητήσει από τη Βουλή το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής και όλο το φάκελο για την υπόθεση της Siemens προκειμένου να διαπιστώσει εάν είχαν τεθεί υπόψιν του Κοινοβουλίου όλα τα στοιχεία.

Κι αυτό διότι η αντιπροσωπεία των βουλευτών της ΔΗΣΥ επικαλείται το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (υπ’ αριθμ. 1732/2017) με το οποίο παραπέμφθηκαν 18 κατηγορούμενοι στο εδώλιο και το  οποίο όπως αναφέρουν υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση με την οποία διαπιστώθηκε ότι οι υπουργοί της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ.

«Σύμφωνα με τις παραδοχές του βουλεύματος  (βλ. 1η σελίδα 20ου φύλλου επ) προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας SAIC που υπέγραψαν την 5η και 7η τροποποίηση της οικείας σύμβασης καθώς και ο Μιχαήλ Χριστοφοράκος, διευθύνων σύμβουλος της Siemens ΑΕ προκάλεσαν στα  ως άνω πολιτικά πρόσωπα την απόφαση να εκτελέσουν τις πράξεις αυτές (υπογραφές τροποποιήσεων και πρωτοκόλλου παραλαβής)»επισημαίνεται στην αναφορά των βουλευτών.

Με την αναφορά τους, οι βουλευτές γνωστοποιούν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα ερωτήματα που έχουν απευθύνει στον υπουργό Δικαιοσύνης για το ζήτημα και καταλήγουν:

«Δια της παρούσης δε αναφορά μας, θέτουμε σε γνώση Σας το ως άνω ιστορικό, δεδομένης της σοβαρότητας των διαλαμβανομένων στοιχείων και του περιεχομένου της όλης υποθέσεως, η οποία άπτεται ποινικών ευθυνών πρώην κυβερνητικών στελεχών, σας ζητούμε να επιληφθείτε αυτής, κατά το λόγο αρμοδιότητα σας, για την παροχή των αναγκαίων απαντήσεων και διευκρινήσεων περί του μέχρι σήμερα χειρισμού της σχετικής δικογραφίας. Ευελπιστούμε δε ότι η κατατιθέμενη αναφορά θα υποστηρίξει και διευκολύνει το έργο σας και την υψηλή θεσμική σας αποστολή».

Την αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, Θεόδωρος Παπαθεωδώρου και Γιάννης Κουτσούκος. Κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο ο Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε «είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε μεθοδεύσεις για συγκάλυψη. Όλα στο φως».

Οργή Μαξίμου για ΚΙΝΑΛ: Πρωτοφανής, ανήθικη και συκοφαντική η επίθεση στον Παυλόπουλο

«Πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα», χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου την κίνηση του Κινήματος Αλλαγής να ζητήσει από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, απαντήσεις για τις έρευνες σχετικά με την υπόθεση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4i).

Το πρωθυπουργικό γραφείο κρίνει την πρωτοβουλία του ΚΙΝΑΛ ως «συκοφαντική επίθεση εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας», καθώς η αναφορά του σχετίζεται με βούλευμα που αναφέρεται στους πρώην υπουργούς της ΝΔ Π. Παυλόπουλο, Β. Πολύδωρα και Χ. Μαρκογιαννάκη.

Όμως το Μέγαρο Μαξίμου «εμπλέκει» και τη Νέα Δημοκρατία στο θέμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους;».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται:

«Η συκοφαντική επίθεση του Κινήματος Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία κλιμακώθηκε με τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αποτελεί πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα.

Μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους;

Αναμένουμε με ενδιαφέρον».