Πολιτική

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα φύγει ή θα τον διώξουν αν δεν πάει καλά στις ευρωεκλογές, λέει ο Ανδρέας Δρυμιώτης

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα φύγει ή θα τον διώξουν αν δεν πάει καλά στις ευρωεκλογές, λέει ο Ανδρέας Δρυμιώτης

Δεν θα… μακροημερεύσει ο Στέφανος Κασσελάκης αν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτω από 17% στις Ευρωεκλογές εκτίμησε ο πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας, Ανδρέας Δρυμιώτης, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος σημείωσε πως: «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Σαφώς δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε. Η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη έδειξε ναπολεόντειο χαρακτήρα, τα πουκάμισα έξω, το τίναγμα του ώμου. Τους αντιπάλους πρέπει να τους σέβεσαι, ξεφτιλίζοντας τους αντιπάλους του κανείς, ξεφτιλίζει και την ιστορία του σχηματισμού.

Έχω πει εδώ και 4 χρόνια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει το 5%. Η Αριστερά έχει την ιδιότητα να πολλαπλασιάζεται διά της διαιρέσεως. Οι άνθρωπο της Αριστεράς επειδή συζητάνε πάρα πολύ, στο τέλος τσακώνονται».

«Υπάρχουν 3 ορόσημα μέχρι τις εκλογές. Το πρώτο είναι, εάν οι επόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν σοβαρή καθίζησης του ΣΡΖΑ, τότες πιθανόν να έχουμε εσωτερικά προβλήματα. Το δεύτερο είναι το συνέδριο που μπορεί να υπάρξει μομφή εναντίον του Κασσελάκη και το 3ο είναι οι ευρωεκλογές.

Αν στις ευρωεκλογές τα ποσοστά είναι σημαντικά χαμηλότερο από το 17% ή θα φύγει ή θα τον διώξουν, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει. Υποτίθεται ότι αλλάζεις τον CEO μιας εταιρείας για να βελτιώσει τα αποτελέσματα μιας εταιρείας. Αν δε τα βελτιώσει τότε το κεφάλι αλλάζεις, αυτό κάνουν», συμπλήρωσε ο κ. Δρυμιώτης.

«Θα πάει κόσμος προς τα εκεί. Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται και ο Βαρουφάκης με πάνω από 3,5%, θα ενισχυθεί και το ΚΚΕ. Αυτό που δεν ενισχύεται είναι το ΠΑΣΟΚ για τους δικούς του λόγους δεν “τραβάει”.

Βλέπω δημιουργία κόμματος μεταξύ ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, αυτό θα επιδιώξει ο Τσακαλώτος που έχει φύγει. Από την άλλη πλευρά, θεωρώ ότι η Αχτσιόγλου θα μείνει στο κόμμα ως εσωτερική αντιπολίτευση, έτσι ώστε αν υπάρξει κάποια σοβαρή αντίδραση εναντίον του Κασσελάκη, να υπάρχει εναλλακτική λύση» κατέληξε.

ΠΗΓΗ newsit.gr