Πολιτική

Οικονόμου: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή για υποχρεωτικές διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά

Οικονόμου: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή για υποχρεωτικές διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η Ευρώπη διανύει δύσκολη περίοδο λόγω της ενεργειακής κρίσης και έκανε λόγο για «αχαρτογράφητα νερά» για τα οποία «οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε»

Απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τα σενάρια υποχρεωτικών διακοπών ρεύματος σε νοικοκυριά λόγω ελλείψεων σε επάρκεια ενέργειας και ιδίως φυσικού αερίου. Ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημείωσε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο αυτή τη στιμή» και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται κάθε δυνατό μέτρο «για να μην φτάσουμε εκεί».

Αχαρτογράφητα νερά για τιμές και επάρκεια

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η Ευρώπη διανύει δύσκολη περίοδο λόγω της ενεργειακής κρίσης και έκανε λόγο για «αχαρτογράφητα νερά» για τα οποία «οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε».

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η μείωση των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία «προοιωνίζουν πιο δύσκολες μέρες για την ήπειρό μας» ενώ τόνισε ότι καμιά χώρα δεν θα μείνει ανέγγιχτη, ενώ τα προβλήματα θα αφορούν τόσο στην επάρκεια όσο και στις τιμές.

Δύσκολος χειμώνας μπροστά

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο υποχρεωτικών διακοπών ρεύματος στα νοικοκυριά και τόνισε:

«Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή και όπως πολλές φορές έχουμε ξεκαθαρίσει καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, επεξεργαζόμαστε όλες τις εναλλακτικές που έχουμε στα πιο ακραία και πιο δύσκολα σενάρια για να μην φτάσουμε εκεί. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την επάρκεια της εφοδιαστικής αλυσίδας. Βεβαίως όπως γνωρίζετε έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα, έχουμε μπροστά μας αχαρτογράφητα νερά και σε ότι αφορά τις τιμές και σε ότι αφορά την επάρκεια και γι’ αυτό οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε για να μην έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα. Και αυτό κάνουμε σε όλες τις διαστάσεις του θέματος»

ΠΗΓΗ in.gr