Πολιτική

Οικονόμου: Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για τα μέτρα

Οικονόμου: Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για τα μέτρα

Την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πραγματοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

Ο Γιάννης Οικονόμου άσκησε κριτική στα όσα είπε στην ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργόςμ ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μπει πλαφόν σε πέλετ και καυσόξυλα.

Ο κ. Οικονόμου ειδικά για τις εξαγγελίες Τσίπρα είπε ότι θα οδηγούσαν την χώρα σε μια νέα χρεοκοπία.

Τον κατηγόρησε ότι δεν επέδειξε καμία σοβαρότητα και καμία υπευθυνότητα. Μοίρασε λεφτά σε όλους και προσλήψεις παντού. Μίλησε για κίβδηλες υποσχέσεις και τόνισε ότι ξεπέρασε τον εαυτό του σε εξαγγελίες.

Θύμισε το αλήστου μνήμης πρόγραμμα Θεσσαλονίκης όπως είχε κάνει το 2015 και δεν εφάρμοσε τίποτα από όσα είχε υποσχεθεί. Αν τότε είχε αυταπάτες, τώρα καταφεύγει σε πολιτικές απάτες.

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι με τις εξαγγελίες αυτές η χώρα τίθεται εκτός προγράμματος αφού θα αθετήσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Ή λέει ψέμματα, ή θα έχουμε υπερφορολόγηση ή θα έχουμε νέα μνημόνια, σημείωσε για τον κ. Τσίπρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και το πρόγραμμα που εξήγγειλε υποστήριξε ότι είναι καλά μελετημένο και κοστολογημένο.

Χαρακτήρισε μεγάλη αμετροέπεια την απάντηση που δόθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των 38 του Έβρου. Ο ίδιος όχι μόνο αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη αλλά προσπάθησε να διαστρεβλώσει τα όσα έλεγαν ο ίδιος και οι βουλευτές του. Του καταλόγισε ότι οι ισχυρισμοί του ταυτίζονταν τότε με την τουρκική προπαγάνδα.

Αναρωτήθηκε: «Γιατί τόση ανευθυνότητα; Γιατί αφήνουν το μένος τους εναντίον της κυβέρνησης να γίνεται βέλος εναντίον της πατρίδας;»

Δείτε την ενημέρωση