Επικαιρότητα Πολιτική

Οικονόμου για Τσαβούσογλου: Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα με μυθεύματα

Οικονόμου για Τσαβούσογλου: Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα με μυθεύματα

Μια ημέρα μετά την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απάντηση στο νέο κρεσέντο του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε: «Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας δίνουμε την σημασία που πρέπει. Ξέρουμε ότι γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα με μυθεύματα».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι: «Απαντώνται όλα όπου και όπως πρέπει με τον κατάλληλο τρόπο. Είμαστε ανοικτοί στον διάλογο με επιχειρήματα και παράλληλα ανυποχώρητοι στα εθνικά δικαιώματα και την κυριαρχία».

Δείτε την ενημέρωση

Τι είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

«Αν και λέμε ότι τα δικαιώματα των γειτόνων θα πρέπει να γίνονται σεβαστά και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, οι Έλληνες συνεχίζουν να ξύνονται. Αν ξεκινήσετε μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες όπως συνέβη και στο παρελθόν. Αυτή είναι μια προειδοποίηση προς την Ελλάδα» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Και συνέχισε το παραλήρημα: «Πριν από 951 χρόνια με την μάχη του Ματζικέρτ κάναμε πατρίδα μας την Ανατολία. Αυτό ειναι το πνεύμα που 100 χρόνια προστάτεψε την πατρίδα, το ίδιο πνεύμα ισχύει και σήμερα. Γι’ αυτό μαζέψτε τα μυαλά σας και συνέλθετε. Απευθυνόμαστε κυρίως στην Ελλάδα. Μη γίνεστε όργανα άλλων, μη συνεχίζετε τις προκλήσεις. Γιατί η φιλία της Τουρκίας είναι καλή, αλλά η εχθρότητά της είναι τραγική».

«Να το έχετε και αυτό στο νου σας», είπε κλείνοντας ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.