Πολιτική

Οικονόμου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης στη ΔΕΘ

«Στην Έκθεση Θεσσαλνίκης αφού μετρήσουμε σωστά, ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες, καταλήξουμε στις δυνατότητες ο πρωθυπουργός πολύ συγκεκριμένα και με μεγάλη σαφήνεια θα ανακοινώσει ποια είναι εκείνα τα μέτρα που μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία»

Ανακοινώσεις για νέο πακέτο μέτρων στήριξης κατά της ακρίβειας θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της επερχόμενης ΔΕΘ το Σεπτέμβρη, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η ανάπτυξη μετατρέπεται σε κοινωνικό μέρισμα

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε για το αν θα έρθουν νέα μέτρα στήριξης και απάντησε:

«Έχουμε αποδείξει ότι όσο διαρκεί η κρίση, πάντοτε αξιοποιώντας κάθε νέα δυνατότητα που δημιουργείται στην οικονομία μας, αξιοποιώντας το δημοσιονομικό χώρο που έχουμε και οτιδήποτε πετυχαίνουμε με την ανάπτυξη μετατρέπεται αυτόματα σε κοινωνικό μέρισμα για να στηρίξουμε την κοινωνία απέναντι στις συνέπειες της εισαγόμενης ακρίβειας που βιώνουν οι πολίτες σε όλο το εύρος του οικονομικού τους βίου.

Αφού μετρήσουμε σωστά

»Στην Έκθεση Θεσσαλνίκης αφού μετρήσουμε σωστά, ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες, καταλήξουμε στις δυνατότητες ο πρωθυπουργός πολύ συγκεκριμένα και με μεγάλη σαφήνεια θα ανακοινώσει ποια είναι εκείνα τα μέτρα που μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία.

»Έχουμε αποδείξει ότι πολύ στοχευμένα πολύ ουσιαστικά με σώφρονες κινήσεις κρατώντας πάντα εφεδρείες και χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις πρωτόγνωρες κρίσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία αλλά και η Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης άφησε νωρίτερα και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προαναγγέλλοντας νέο συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Ήδη τρέχει το τρίτο μεγαλύτερο πρόγραμμα στην Ευρώπη

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα ισχύοντα μέτρα στήριξης και την ολοκληρωση των fuel pass 1 και 2 λέγοντας ότι αυτά μέτρα που τρέχουν βοηθούν τους πολίτες ώστε οι αυξήσεις στο ρεύμα να έχουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα.

Οι πολίτες θα δουν ήδη με την εξουδετέρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής μειωμένες αυξήσεις κατά 90% και σε επιχειρήσεις και αγροτικά τιμολόγια από 70 έως 80% . η ελληνική κυβέρνηση τρέχει το 3ο μεγαλύτερο σε ύψος πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στην Ευρώπη, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι θα γίνει με fuel pass 3

Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε αν ισχύουν τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει ένα fuel pass 3.

«Ισχύουν όσα σας είπα. Ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη όπως κάνει πάντοτε με υπεύθυνο τρόπο θα μιλήσει για το τι μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα και ποια θα είναι η πορεία της ελληνικής οικονομίας συνολικά αυτόν τον τελευταίο χρόνο της πρώτης μας κυβερνητικής θητείας» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

ΠΗΓΗ in.gr