Ελλάδα Πολιτική

Παραλήρημα Σαντορινιού για Noor1: Θέλετε να κρύψετε τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την άνοδο του χρηματιστηρίου

Παραλήρημα Σαντορινιού για Noor1: Θέλετε να κρύψετε τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την άνοδο του χρηματιστηρίου

Κεγκέρογλου σε Σαντορινιό: Ανταγωνίζεσαι τον Νίκο Παππά στη μαύρη προπαγάνδα – Σαντορινιός προς Κεγκέρογλου: «Θρασίμι, ε, θρασίμι. Άντε να πας στο βούρκο σου»

Στα ύψη ανέβηκε το θερμόμετρο στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής κατά την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου που ασκεί η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση με επίκαιρες ερωτήσεις για το Noor 1 και την εξέλιξη στις τηλεοπτικές άδειες με τους Νίκο Παππά και Νεκτάριο Σαντορινιό από την μια και Βασίλη Κεγκέρογλου και Θεόδωρο Παπαθεοδώρου από την άλλη να ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Η αρχή έγινε όταν ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός προκειμένου να δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος για τις παρεμβάσεις του ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη στον κρατούμενο Μάκη Γιαννουσάκη (σ.σ. ο δεύτερος έχει καταγγείλει τον πρώτο για εκβιασμό) επιτέθηκε στον ερωτώντα βουλευτή Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

«Βλέπω και λυπάμαι για όσα δεν είπατε. Δεν είπατε ότι η υπόθεση είναι μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες που έφερε η Ελληνική Ακτοφυλακή στέλεχος της οποίας είναι και ο άνθρωπος που κατηγορείτε. Δεν είπατε ότι πρωτόδικα καταδικάστηκαν πρόσωπα γνωστά, φίλοι γνωστών μιντιαρχών. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και οποιαδήποτε πληροφορία πρέπει να διερευνηθεί» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαντορινιός για να προσθέσει: «Μετά τις αποκαλύψεις για τα θαλασσοδάνεια στο κόμμα σας και όσα είπε ο Μαρτίνης για τους υπουργούς σας και όσα προκύπτουν για Παπαντωνίου η ενασχόλησή σας είναι γιατί δεν έγινε πειθαρχική έρευνα. Μάλλον είστε με αυτούς που θέλουν να κρύψουν την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Έχετε πρόβλημα για το χαμηλό στα ελληνικά ομόλογα και την άνοδο του δείκτη του χρηματιστηρίου».

Η τοποθέτηση του αναπληρωτή. υπουργού Ναυτιλίας προκάλεσε την έκρηξη του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου που ανέφερε: «Έχω ερώτηση προς τον κ. Νίκο Παππά αλλά προηγήθηκε κάποιος που τον ανταγωνίζεται στη μαύρη προπαγάνδα. Δεν απάντησε σε τίποτα και είχε το θράσος να κάνει υποδείξεις» ενώ καθώς αποχωρούσε από τον αίθουσα ο κ. Σαντορινιός του είπε «Θρασίμι έ θρασίμι. Άντε να πας στο βούρκο σου».

Ακολούθως ο κ. Παππάς επιχείρησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας «στην πολιτική χρειάζεται και γενναιότητα. Όπως εμείς τηρούμε το Σύνταγμα ακόμα και όταν έρχονται αποφάσεις που της θεωρούμε ανεξήγητες  – και αναφέρομαι στην απόφαση των τηλεοπτικών αδειών – και κάνουνε τα απαραίτητα έτσι και εσείς να αναγνωρίσετε τι συμβαίνει στην οικονομία και στις νέες θέσεις εργασίας. Στην υπόθεση του πλοίου με τα ναρκωτικά φαίνεται να μην ενδιαφέρεστε για την προσπάθεια της πολιτείας να βρει ποιος ήταν ο μαγκίτης που οργάνωσε την μεταφορά. Αυτό είναι το μείζον».

«Εσείς είστε κανονικός υπουργός προπαγάνδας» σχολίασε ο κ. Κεγκέρογλου και πρόσθεσε: «Εγώ δεν ανέφερα τίποτα για την ανεργία. Εσείς τα είπατε και καλά κάνατε. Ξεχάσατε να πείτε ότι αυξήθηκε η ωριαία απασχόληση αυξήθηκαν οι μακροχρόνια άνεργοι και πάρτε τα επίσημα στοιχεία από τν ΟΑΕΔ. Δεν θα αλλάξει η εικόνα αν η πολιτεία δεν φροντίσει να συνδέσει την ανάπτυξη με την εργασία. Όμως έκανα συγκεκριμένη ερώτηση. Μια άλλη ημέρα θα σας κάνω ερώτηση για την ανεργία αν και νόμιζα ότι με το θέμα αυτό ασχολείται η κυρία Αχτσιόγλου»

www.1069.gr