Ελλάδα Πολιτική

Πολιτικός «πόλεμος» για τις καταλήψεις των μαθητών

Πολιτικός «πόλεμος» για τις καταλήψεις των μαθητών

Γαβρόγλου: Υποκινούνται από φασίστες – Άδωνις: Εσείς τις περιφρουρούσατε

Σκληρή πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει στον απόηχο του κύματος των καταλήψεων σε σχολεία όλη της Ελλάδας με επίκεντρο το «Μακεδονικό».

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, είπε ευθέως πως φασιστικά στοιχεία υποκινούν τις κινητοποιήσεις των μαθητών.

«Καλούμε τα μαθητικά συμβούλια, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων να απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές» αναφέρει ο κ. Γαβρόγλου, σημειώνοντας πως «το τελευταίο διάστημα φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να διοχετεύσουν το εθνικιστικό δηλητήριό τους σε μαθητές και σε σχολεία».

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας δηλώνει πως η νέα γενιά «δεν πρέπει να επιτρέψει να χαθεί ξανά ένας Παύλος Φύσσας».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα, την οποία κατηγόρησε για διγλωσσία στο θέμα.

«Τι θα έχουμε τώρα; Τις καλές αριστερές καταλήψεις και τις κακές καταλήψεις όσων δεν σας βολεύουν; Θυμάστε τον χαμό που έγινε όταν ο μαθητής είχε μουτζώσει τους επισήμους; Τότε εσείς μιλάγατε για το νεολαιίστικο κίνημα που φουντώνει. Με ποιο ηθικό δικαίωμα τους κρίνετε σήμερα; Τότε ήταν καλό το κίνημα και τώρα, που κάνουν καταλήψεις για την Μακεδονία, είναι κακό; Έχουμε δηλαδή τις καλές αριστερές καταλήψεις και τις κακές άλλες;», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος, πρόσθεσε πως είναι κατά των καταλήψεων αλλά ξεκαθάρισε ότι δε θα χαρίσει τους μαθητές στη Χρυσή Αυγή.

«Πρόκειται για οργουελικό εφιάλτη, φοβάμαι ότι το αυγό του φιδιού έσπασε» δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη.

Η κυρία Βάκη, η οποία είναι εκπαιδευτικός τω επάγγελμα, άφησε έντονες αιχμές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, κάνοντας λόγο για «ακροδεξιό ρετιρέ» στη Νέα Δημοκρατία.

star.gr