Ελλάδα Επικαιρότητα Πολιτική

Σάλος χωρίς τέλος για τη λούφα Γραβρόγλου από το στρατό

Σφοδρή επίθεση απ’ όλα τα κόμματα για την εξαγορά της στρατιωτικής του θητείας – Μετωπική σύγκρουση με τη ΝΔ – Αμηχανία και έμμεση επιβεβαίωση από τον ίδιο για την αξιοποίηση χαριστικής ρύθμιση από τη χούντα!

Τις χειρότερες μέρες του στο υπουργείο Παιδείας περνά ο Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος αφού εξόργισε σχεδόν τους πάντες με την έμπνευσή του να αναδεικνύονται οι σημαιοφόροι στις μαθητικές παρελάσεις με κλήρωση και όχι τις επιδόσεις τους, βρίσκεται έκθετος και για την προσωπική του στάση σε σχέση με την στρατιωτική θητεία.

Η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» της Κυριακής ότι ο κ. Γραβρόγλου είχε κάνει χρήση του ευεργετικού διατάγματος 720/70 της δικτατορίας για να μην στρατευθεί (ως γεννηθείς στην Κωνσταντινούπολη και ευρισκόμενος στο εξωτερικό για σπουδές) και ότι εξαγόρασε την υποχρέωσή του αυτή (το 1971 με 3200 δρχ), προκαλεί έναν τεράστιο πολιτικό σάλο άνευ προηγουμένου.

Σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα επέκριναν και στηλίτευσαν την επιλογή του κ. Γαβρόγλου να αποφύγει την στρατιωτική του θητεία. Επιλογή που αποκτά ιδιαίτερο βάρος και σημασία σήμερα, λόγω της ιδιότητάς του ως υπουργός Παιδείας, που λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις για τη νεολαία του τόπου.

Ο ίδιος ο κ. Γραβρόγλου εμφανίστηκε αμήχανος και εκνευρισμένος από την αποκάλυψη, την οποία επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς, αφού απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, παρά μόνον περιορίστηκε να αναμασά τους γνωστούς χαρακτηρισμούς των σημερινών κυβερνώντων όταν δέχονται κριτική από τον τύπο. Ο υπουργός Παιδείας επιχείρησε επίσης να απαντήσει στη ΝΔ με τετριμμένες εκφράσεις, καθώς η αξιωματικής αντιπολίτευση έθεσε με ένταση το θέμα της «λούφας» από τη στρατιωτική του θητεία.

Με σκληρές εκφράσεις επέκριναν τον κ. Γαβρόγλου, τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη δια του Ανδρέα Λοβέρδου, όσο και το Ποτάμι.

Σημειωτέον ότι ο κ. Γραβρόγλου είχε προαλάβει να εκτεθεί πολλαπλώς καθώς έσπευσε προ ημερών να παραδώσει ακόμα και μαθήματα πατριωτισμού, όταν στην προσπάθειά του να απαντήσει στην κριτική για τους σημαιοφόρους δια κληρώσεως, είχε δηλώσει ότι «στρατό δεν πάνε μόνο οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι»!!!

Η σύγκρουση με τη ΝΔ 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε μία αιχμηρή ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «ελαστική συνείδηση», αλλά και για «κυνισμό, υποκρισία και αλαζονεία» του κ. Γραβρόγλου, τον οποίο καλεί να «πάψει τουλάχιστον να προκαλεί και να ταλαιπωρεί το χώρο της Παιδείας, τις νεότερες γενιές των Ελλήνων και την δημοκρατική ελληνική κοινωνία».

Ο υπουργός Παιδείας προτίμησε να μην αναφερθεί στην ουσία της αποκάλυψης για τη στάση του, αλλά να κατηγορήσει τη ΝΔ ότι «την εβδομάδα που πέρασε υπέστη μία πολιτική και ιδεολογική ήττα» με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και απέδωσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο γνωστό «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Σχολιάζοντας την αντίδραση αυτή η ΝΔ σε νεώτερη ανακοίνωσή της, σημείωσε ότι «το χειρότερο για τον κ. Γαβρόγλου είναι πως παραμένει αμετανόητος. Αντί να δώσει εξηγήσεις, επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία. Για την ταμπακιέρα, όμως, ούτε λέξη. Σημάδι ενοχής».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αντρέας Λοβέρδος είχε χαρακτηρίσει την απάντηση του κ. Γαβρόγλου «προκλητική», ενώ το Ποτάμι σχολίασε ότι «ο κ. Γαβρόγλου δηλώνει ιδεολόγος αριστερός, αλλά με λεφτά εξαργύρωσε τις υποχρεώσεις του στην πατρίδα. Άλλος ένας κλασικός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

 

 

 

 

www.1069.gr