Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ: Η ομιλία Μπρατάκου – «Χρειαζόμαστε ένα κόμμα που θα είναι σε επαφή με τους πολίτες»

Συνέδριο ΝΔ: Η ομιλία Μπρατάκου – «Χρειαζόμαστε ένα κόμμα που θα είναι σε επαφή με τους πολίτες»

«Η ΝΔ το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης» τόνισε ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπρατάκος, ανοίγοντας τον κύκλο των ομιλιών κατά τη δεύτερη μέρα του 14ου Τακτικού Συνεδρίου του Κόμματος.
Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου της ΝΔ ξεκίνησε με τις ομιλίες του Γιάννη Μπρατάκου, Γενικού Διευθυντή του κόμματος, και τον Γιάννη Μπούγα, βουλευτή Φωκίδας και γενικό γραμματέα της ΚΟ.

Η ομιλία του κ. Μπρατάκου χαρακτηρίστηκε από παλμό με αναφορά στην ιστορία της παράταξης αλλά και στα «όσα πέτυχε η ΝΔ στην τελευταία διακυβέρνηση».

Με προεκλογικό άρωμα η ομιλία του κ. Μπρατάκου έστειλε μήνυμα ενότητας προκειμένου η ΝΔ να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ιστορικές προκλήσεις της περιόδου.

Με αναφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία τόνισε ότι οι δυνάμεις της προόδου δεν υποχωρούν μεν αλλά ταυτόχρονα και οι δυνάμεις του λαϊκισμού είναι ξανά εδώ. «Εναπόκειται σε μας, λοιπόν, να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επικρατήσουν στη χώρα μας».

Τόνισε την ανάγκη για ένα κόμμα ανοιχτό και όχι συρρικνωμένο, ένα κόμμα διευρυμένο ικανό να ενσωματώνει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ειδικά της νέας γενιάς.

«Σε 15 μήνες από σήμερα θα έχουμε εκλογές. Έχουμε να δώσουμε μάχες. Αλλά ξέρουμε ότι μπαίνουμε σε αυτήν τη μάχη με το καλύτερο δυναμικό. Έχουμε έναν νέο και φρέσκο γραμματέα τον Παύλο Μαρινάκη», είπε, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα στελέχη του κόμματος, στους ΟΝΕΔΙΤΕΣ και τις ΟΝΕΔΙΤΙΣΕΣ αλλά και στους βουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης, κερδίζοντας το χειροκρότημα των συνέδρων.

Στρατηγικός στόχος η αυτοδυναμία
Από τη μεριά του Ο κ. Μπούγας έκανε αναφορά σε όλες τις κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση από την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού τον Μάρτη του 2020, την ελληνοτουρκική κρίση μέχρι σήμερα με τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση κατάφερε να ανταπεξέλθει.

«Στρατηγικός μας στόχος η αυτοδυναμία», είπε και πρόσθεσε:« Εάν ο στόχος δεν επιτευχθεί στον πρώτο γύρο θα απευθυνθούμε ξανά στην πηγή της δύναμής μας. Στον λαό. Η χώρα θα έχει πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη στην πιο κρίσιμη περίοδο από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ή κάποιον άλλον;».

ΠΗΓΗ in.gr