Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Απομονωμένος και χωρίς απαντήσεις στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

«Εγκέφαλο των υποκλοπών» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου της 86η ΔΕΘ έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός ήταν «απομονωμένος και χωρίς απαντήσεις».

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε «πλήρη απομόνωση», τονίζοντας ότι «πρωταγωνίστησε σήμερα σε ένα κακόγουστο σόου κράτους που παραπέμπει σε καθεστώτα ελέω Θεού μοναρχών».

«Σε ένα κρεσέντο αλαζονείας, ο εγκέφαλος των υποκλοπών τόλμησε να πει ότι πως είναι «βαθιά δημοκράτης» επειδή επέτρεψε στους δημοσιογράφους να πάνε στη ΔΕΘ» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τα έκανε χειρότερα» όταν αναφέρθηκε στο μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Απέφυγε να απαντήσει και να διαψεύσει πως ο κ. Σπίρτζης εκτός από το Predator μπορεί να παρακολουθείται και από την ΕΥΠ» τόνισε ο συριζα στην ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πως ο ίδιος συντονίζει την «επιχείρηση συγκάλυψης» πίσω από το δήθεν «απόρρητο», διαφωνώντας με όλους τους συνταγματολόγους αλλά ακόμα και με τους βουλευτές της ΝΔ.

«Συνέχισε τον ολισθηρό κατήφορό του, αφήνοντας υπόνοιες για εσωτερικούς εχθρούς και μειοδότες, λέγοντας πως η εθνική ασφάλεια κινδυνεύει από όσους είναι σε θέσεις ευθύνης «και όχι από μανάβηδες», μήπως και δικαιολογήσει τις παρακολουθήσεις πολιτικών του αντιπάλων και δημοσιογράφων» προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «στο δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος» που επιχείρησε να περάσει, την απάντηση την έδωσε ο ίδιος: Ο κ. Μητσοτάκης προκαλεί το χάος μέσα από την πρωτοφανή απομόνωσή του», προσθέτοντας ότι «μιλώντας για «αυτοδύναμη κυβέρνηση αλλά όχι μονοκομματική» ομολόγησε όχι μόνο πως φοβάται την προοδευτική κυβέρνηση, αλλά και πως είναι ο μόνος παράγοντας πολιτικής αστάθειας».

«Πλήρως απομονωμένος, χωρίς καμία συμμαχία, προανήγγειλε την μόνη πραγματική τερατογένεση: πως πρόθεσή του είναι μετά τις υποκλοπές τηλεφώνων και προχωρήσει και σε μετεκλογικές υποκλοπές βουλευτών άλλων κομμάτων για να σχηματίσει κυβέρνηση» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχία.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κρύφτηκε πάλι πίσω από τη Ρωσία για την έκρηξη ακρίβειας, για να κρύψει τις ευθύνες του από την βίαιη απολιγνιτοποίηση, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ εν μέσω ενεργειακής κρίσης και το αρνητικό ρεκόρ πληθωρισμού και τιμών καυσίμων».

«Όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης δεν αφορούν τους πολίτες, που θα βρεθούν αντιμέτωποι με ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη των εισοδημάτων τους» συμπλήρωσε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ υποστηρίζει πως ο πρωθυπουργός «παραδέχθηκε με θράσος πως οι αυξήσεις στις συντάξεις που διαφημίζει, είναι νομοθετημένες από το 2017 από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Σήμερα οι πολίτες είδαν για τελευταία φορά ως Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Και αυτό είναι το μόνο θετικό μήνυμα από τη σημερινή μέρα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
ΠΗΓΗ in.gr